Wat is gefilterd water?

Complete uitleg

wat is gefilterd water

Wat is gefilterd water? En is het nodig in Nederland je water te zuiveren?

Geen tijd? Samenvatting

  • Gefilterd water is water dat door verschillende soorten waterfilters is gegaan om verontreinigingen en ongewenste stoffen te verwijderen.
  • Er zijn verschillende soorten waterfilters, zoals filterkannen, kraanwaterfilters en waterontharders, die elk hun eigen voordelen hebben.
  • Het filteren van water verwijdert schadelijke stoffen zoals zware metalen, pesticidenresten, medicijnen en microplastics, waardoor het veiliger en gezonder is om te drinken.
  • Gefilterd water heeft voordelen zoals een verbeterde smaak en geur, verwijdering van verontreinigingen en behoud van belangrijke mineralen.
wat is gefilterd water

Wat is gefilterd water?

Gefilterd water is water dat door verschillende soorten waterfilters is gegaan om verontreinigingen en ongewenste stoffen uit het water te verwijderen.

Verschillende soorten waterfilters

Ik zie veel soorten waterfilters in winkels. Elk filter is anders en heeft zijn eigen voordelen. Hier is een lijst van de soorten filters:

  1. Filterkannen: Dit zijn eenvoudige, draagbare filters. Je vult ze gewoon met kraanwater en laat het door het filter lopen.
  2. Kraanwaterfilters: Deze filters zitten vast aan je kraan. Ze zuiveren het water rechtstreeks als je de kraan opent.
  3. Waterontharders: Deze zijn groot en worden vaak gebruikt in huizen met hard water. Ze halen mineralen uit het water die het hard maken.
  4. Aqualine waterfilters: Dit zijn speciale filters die zelfs hormonen, pesticiden, en chemicaliën uit het water kunnen halen.
  5. Aqualine 5 waterfilter: Een sterke 4-in-1 filter die zelfs microplastics weghaalt uit je water.

Wat wordt er uit het water gefilterd?

Bij het filteren van water worden schadelijke stoffen verwijderd. Dit zijn onder andere zware metalen, pesticidenresten, medicijnen en microplastics. Het doel is om het water te zuiveren en te zorgen dat het veilig is om te drinken.

Waterfilters kunnen deze verontreinigingen uit het water halen, zodat we schoon en puur water kunnen drinken. Het filtratieproces zorgt ervoor dat het water zachter wordt en beter smaakt.

Zo kunnen we genieten van gezond en zuiver drinkwater.

Voordelen van gefilterd water

Gefilterd water heeft verschillende voordelen, zoals een verbeterde smaak en geur, verwijdering van verontreinigingen en behoud van mineralen.

Verbeterde smaak en geur

Gefilterd water smaakt en ruikt beter dan gewoon kraanwater. Dit komt doordat waterfilters schadelijke stoffen uit het water halen die de smaak en geur kunnen beïnvloeden. Het filterproces verwijdert bijvoorbeeld chloor, pesticiden en zware metalen.

Hierdoor smaakt het water frisser en aangenamer om te drinken. Dus als je wilt genieten van puur en zuiver water dat lekkerder smaakt, is gefilterd water de beste keuze voor jou.

Verwijdering van verontreinigingen

Een belangrijk voordeel van gefilterd water is dat het verontreinigingen uit het water verwijdert. Waterfilters kunnen helpen bij het verwijderen van stoffen zoals plastic, zware metalen, pesticidenresten en zelfs medicijnen.

Dit zorgt ervoor dat het water schoner en veiliger is om te drinken. Met een geavanceerd filtersysteem zoals het Aqualine 5 waterfilter, kunnen zelfs schadelijke stoffen zoals GenX, PFAS en bacteriën uit het water worden gehaald.

Daardoor kun je genieten van puur en zuiver water, waar je ook bent. Het is altijd een goed idee om de prestaties en effectiviteit van verschillende filters te controleren met behulp van waterfiltertests zoals die worden uitgevoerd door de Consumentenbond.

Behoud van mineralen

Ik vind het belangrijk dat mijn water veilig en gezond is om te drinken, maar ik wil ook niet dat essentiële mineralen uit het water worden verwijderd. Gelukkig behoudt gefilterd water de belangrijke mineralen die ons lichaam nodig heeft.

Waterfilters zijn ontworpen om schadelijke stoffen te verwijderen, maar ze zorgen er ook voor dat de mineralen behouden blijven. Hierdoor kan ik genieten van zuiver en gezond water zonder me zorgen te maken over het verlies van belangrijke voedingsstoffen.

Met de juiste waterfilter kan ik erop vertrouwen dat ik zowel veilig als voedzaam water drink.

Hoe filter je water?

Er zijn verschillende manieren om water te filteren, zoals filterkannen, kraanwaterfilters en waterontharders.

Filterkannen

Filterkannen zijn handige apparaten die worden gebruikt om water te filteren en te zuiveren. Ze bevatten speciale filters die onzuiverheden zoals zware metalen, pesticiden en medicijnresten uit het water halen.

Met een filterkan kun je gemakkelijk kraanwater filteren en zo genieten van zuiver en schoon drinkwater. Het is een eenvoudige en betaalbare oplossing om de kwaliteit van het water in je huis te verbeteren.

Met een filterkan hoef je geen plastic flessen water meer te kopen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Dus als je op zoek bent naar een autonome oplossing om schoon drinkwater te hebben, dan is een filterkan zeker het overwegen waard.

Kraanwaterfilters

Mijn favoriete kraanwaterfilter is het AquaTru Classic Waterfilter. Het verwijdert 99% van alle verontreinigingen uit het kraanwater, waaronder zware metalen, pesticiden, medicijnen en microplastics.

Dit betekent dat ik altijd schoon en gezond water kan drinken, waar ik ook ben. Het geavanceerde filtersysteem zorgt ervoor dat mijn water echt gezuiverd wordt, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over schadelijke stoffen in mijn drinkwater.

Ik heb gemerkt dat het water ook beter smaakt sinds ik dit filter gebruik. Ik vind het echt een geweldige oplossing om de kwaliteit van mijn kraanwater te verbeteren.

Waterontharders

Waterontharders zijn apparaten die worden gebruikt om hard water zachter te maken. Hard water bevat veel mineralen, zoals calcium en magnesium, die kunnen leiden tot kalkaanslag op kranen en apparaten.

Een waterontharder werkt door deze mineralen uit het water te verwijderen, waardoor het water zachter wordt. Dit heeft voordelen zoals het verminderen van kalkaanslag en het verlengen van de levensduur van huishoudelijke apparaten.

Een waterontharder kan eenvoudig worden aangesloten op de waterleiding in huis en zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van zacht water, waar je ook bent.

Conclusie

Gefilterd water is water waar schadelijke stoffen uit verwijderd zijn. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende soorten waterfilters, zoals filterkannen en kraanwaterfilters. Gefilterd water heeft veel voordelen, zoals een verbeterde smaak en geur, verwijdering van verontreinigingen en behoud van belangrijke mineralen.

Je kunt water filteren met speciale filtersystemen zoals AquaTru Classic Waterfilter en Aqualine 5 waterfilter. Deze filters verwijderen schadelijke stoffen zoals hormonen, pesticiden en microplastics uit het water, waardoor je altijd zuiver water kunt drinken.

Ten slotte

Hier bespreken we maar 1 van de vele methoden om water te zuiveren. Wil je toch schoon drinkwater op een meer toegankelijke manier? dan ben je op zoek naar het beste waterfilter voor thuisgebruik, of moet je misschien een waterfilter voor camper kiezen. Heb je liever een filter in je backpack. Check dan de beste waterfilters voor survival. En uiteraard voor de preppers hebben we het beste waterfilter voor preppers op een rijtje gezet.

Populaire opties zijn;

En wil je weten hoe het echt zit? Check dan mijn gratis e-book: Waterfilter Geheimen 👇

Veelgestelde Vragen

1. Wat is gefilterd water?

Gefilterd water is water dat door een filtratiesysteem is gegaan om zouten en andere verontreinigingen te verwijderen voor betere waterkwaliteit.

2. Hoe werkt waterzuivering?

Waterzuivering gebeurt in een waterzuiveringsinstallatie. Het waterzuiveringsproces gebruikt verschillende waterzuiveringsmethoden om de TDS waarde en de drinkwaterkwaliteit te verbeteren.

3. Wat is een waterzuiveringsapparaat?

Een waterzuiveringsapparaat is een toestel dat water zuivert door middel van filtratie. Het helpt bij de waterbehandeling en verbetert de kwaliteit van kraanwater.

4. Is gefilterd water hetzelfde als gedemineraliseerd water?

Nee, gefilterd water kan nog steeds wat mineralen hebben. Bij gedemineraliseerd water zijn alle mineralen verwijderd tijdens de waterzuivering.

5. Hoe weet ik of mijn water zuiver is?

Je kunt een waterkwaliteitstest gebruiken om de zuiverheid van je water te meten. Deze tests kunnen je helpen te zien hoe goed je filtratiesysteem werkt.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.