Water zuiveren met bergkristal

De natuurlijke oplossing

Water zuiveren met bergkristal

Heb je je ooit afgevraagd hoe je op een natuurlijke manier water kunt zuiveren? Ik kwam deze vraag tegen tijdens mijn zoektocht naar duurzame en natuurlijke oplossingen. In dit artikel onthul ik het geheim van de kracht van bergkristal voor het zuiveren van water, een eeuwenoude methode die ik heb onderzocht.

Laten we samen duiken in de wereld van kristalhelder water met de kracht van bergkristal!

Geen tijd? Snelle samenvatting

 • Bergkristal is een heldere en transparante steen die behoort tot de kwartsfamilie en al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn helende krachten.
 • Het maken van kristalwater met bergkristal kan op een natuurlijke manier water zuiveren en verrijken, waardoor je lichaam gehydrateerd blijft en je algemeen welzijn wordt bevorderd.
 • Bergkristal heeft ook positieve effecten op de omgeving, zoals het zuiveren van ruimtes en het opladen van andere edelstenen.
 • Bergkristal is verkrijgbaar in verschillende varianten, elk met hun eigen eigenschappen en energieën.
Water zuiveren met bergkristal

Wat is Bergkristal?

Bergkristal is een heldere en transparante steen die behoort tot de kwartsfamilie.

Algemene informatie over Bergkristal

Bergkristal is een erg pure steen. Het komt uit de aarde en het staat bekend als een helende edelsteen. Deze mooie steen kan helder of doorzichtig zijn. Soms kan het zelfs wat wit zien.

Je kan deze steen op veel plekken vinden. In de grond, op bergen en in grotten. Door zijn zuiverheid wordt bergkristal vaak gebruikt om water te reinigen.

Geschiedenis en etymologie van Bergkristal

Ik ben dol op de geschiedenis van bergkristal! Het woord “bergkristal” komt eigenlijk van het Griekse woord “krystallos”, wat “ijs” betekent. Mensen geloofden vroeger dat bergkristal bevroren water was dat nooit zou smelten.

Het werd ook beschouwd als een kostbare edelsteen door oude beschavingen zoals de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Ze gebruikten het voor decoratie, sieraden en spirituele doeleinden.

Bergkristal werd zelfs beschouwd als een geneeskrachtige steen die helende krachten had. Ik ben onder de indruk van hoe lang bergkristal al wordt gewaardeerd en ik kan niet wachten om meer te ontdekken over zijn geschiedenis en toepassingen!

Spirituele eigenschappen van Bergkristal

Bergkristal heeft ook spirituele eigenschappen die het een geliefde edelsteen maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit. Het is bekend als de “meester genezer” vanwege zijn krachtige helende energie.

Bergkristal wordt vaak gebruikt om negatieve energie te zuiveren en positieve energie te bevorderen. Het kan helpen bij het balanceren van de chakra’s en het harmoniseren van lichaam, geest en ziel.

Bergkristal kan ook helpen bij meditatie en het versterken van intuïtie. Het wordt beschouwd als een krachtige versterker van energie en kan de werking van andere edelstenen versterken.

Fysieke werking van Bergkristal

Bergkristal heeft verschillende fysieke voordelen. Het kan helpen om het water te zuiveren en verrijken op een natuurlijke manier. Wanneer je water met bergkristal drinkt, brengt het energie en harmonie in je lichaam.

Daarnaast wordt bergkristal vaak gebruikt om ruimtes te zuiveren en andere edelstenen op te laden. Het heeft de kracht om de omgeving te reinigen, zuiveren en versterken. Het is belangrijk om bergkristal regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld onder stromend water, om de frisheid, helderheid, vitaliteit en energie van de steen te behouden.

Water zuiveren met Bergkristal

Bergkristal staat bekend om zijn helende kracht en kan ook worden gebruikt om water te zuiveren. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw drinkwater kunt transformeren met de natuurlijke oplossing van bergkristal.

Het maken van kristalwater

Om kristalwater te maken met bergkristal, volg je deze stappen:

 1. Kies een schone, transparante bergkristal die geschikt is voor waterzuivering.
 2. Was de bergkristal grondig onder stromend water om eventueel vuil of negatieve energieën te verwijderen.
 3. Leg de gereinigde bergkristal in een glazen karaf met zuiver water.
 4. Laat de karaf met bergkristal en water minstens 4 uur staan, zodat de energie van de steen in het water kan overgaan.
 5. Optioneel: voeg andere edelstenen toe aan het water om specifieke eigenschappen toe te voegen, zoals rozenkwarts voor liefde en harmonie, amethist voor rust en ontspanning, tijgeroog voor zelfvertrouwen of rutielkwarts voor positieve energie.
 6. Drink dagelijks een glas van dit kristalwater om jezelf te verfrissen en je vitaliteit te verhogen.

Voordelen van het drinken van water gezuiverd met Bergkristal

Drinken van water dat gezuiverd is met bergkristal heeft verschillende voordelen. Het kan helpen om je lichaam te hydrateren en te ontgiften. Het kan ook de energiebalans in je lichaam verbeteren en je algemeen welzijn bevorderen. Bergkristalwater kan je ook helpen om helderder te denken en je concentratie te verbeteren. Het kan zelfs een positieve invloed hebben op je humeur en emotionele welbevinden. Kortom, het drinken van water gezuiverd met bergkristal kan bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Reinigen en opladen van Bergkristal

Bergkristal moet regelmatig worden schoongemaakt, bij voorkeur onder stromend water.

A glass of water with a crystal next to it, photographed professionally.

Bergkristal in het dagelijks leven

Bergkristal kan op verschillende manieren worden gebruikt in het dagelijks leven, zoals in huis, op het werk, als sieraad en nog veel meer.

Bergkristal in huis, feng shui en op het werk

Ik ben dol op het hebben van bergkristallen in mijn huis, op het werk en zelfs in mijn feng shui-arrangementen. Bergkristal heeft namelijk een positieve en zuiverende energie die helpt om de omgeving te reinigen en harmonie te brengen.

Het is een prachtige steen om in huis te hebben, niet alleen vanwege zijn esthetische waarde, maar ook vanwege de vele voordelen die het biedt. Het kan negatieve energie absorberen en transformeren, waardoor de ruimte een positieve vibe krijgt.

Daarnaast kan bergkristal ook andere edelstenen helpen opladen, waardoor ze hun krachten op hun best kunnen uitoefenen. Bij het werken met bergkristal op het werk heeft het dezelfde positieve effecten.

Bergkristal als sieraad

Als je bergkristal draagt als sieraad, kun je niet alleen genieten van een mooie accessoire, maar ook profiteren van de helende krachten ervan. Bergkristal staat bekend om zijn versterkende eigenschappen en kan helpen om energieblokkades op te heffen.

Het dragen van bergkristal kan je helpen om in balans te komen en je innerlijke kracht te vergroten. Bovendien heeft het ook een zuiverende werking, waardoor negatieve energieën kunnen worden verwijderd.

Dus waarom zou je niet een beetje extra helende kracht toevoegen aan je dagelijkse outfit?.

Andere toepassingen en positieve werkingen van Bergkristal

Bergkristal heeft niet alleen voordelen voor het zuiveren van water, maar heeft ook andere toepassingen en positieve werkingen. Zo wordt bergkristal vaak gebruikt in huis, op het werk en zelfs als sieraad.

Het kan helpen om een positieve en energieke sfeer te creëren. Daarnaast wordt bergkristal gebruikt bij meditaties en spirituele praktijken, omdat het de helderheid en intuïtie kan versterken.

Ook wordt bergkristal gebruikt om andere edelstenen op te laden en de energie in ruimtes te zuiveren. Kortom, bergkristal heeft vele mogelijkheden en kan een positieve invloed hebben op verschillende aspecten van ons leven.

Bergkristal kopen

Verschillende soorten Bergkristal zijn verkrijgbaar, afhankelijk van je voorkeur en budget.

Verschillende soorten van edelstenen

Er zijn verschillende soorten edelstenen die gebruikt kunnen worden om water te zuiveren. Enkele voorbeelden zijn:

 • Rozenkwarts: deze variant van bergkristal staat bekend om zijn kalmerende en liefdevolle energie.
 • Citrien: dit type bergkristal heeft een warme en zonnige uitstraling en kan positieve energie en overvloed aantrekken.
 • Amethist: deze paarse variant van bergkristal staat bekend om zijn ontspannende en beschermende eigenschappen.
 • Tijgeroog: dit kristal heeft een unieke gouden kleur en wordt vaak gebruikt voor focus, moed en zelfvertrouwen.
 • Rutielkwarts: deze variant van bergkristal bevat inclusions van rutiel, wat het kristal een prachtige gloed geeft.

Waar Bergkristal te kopen

Als je op zoek bent naar bergkristal om water te zuiveren, zijn er verschillende plaatsen waar je het kunt kopen. Je kunt bergkristal vinden in natuurwinkels, edelsteenwinkels en online winkels die gespecialiseerd zijn in edelstenen.

Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare verkoper die kwaliteitsvolle bergkristallen aanbiedt. Let ook op de prijs, omdat de prijs kan variëren afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de steen.

Door bergkristal te kopen, kun je beginnen met het zuiveren van je water op een natuurlijke en energieke manier.

Conclusie

Water zuiveren met bergkristal is een natuurlijke en effectieve oplossing. Maar, wanneer je echt je water wilt ontdoen van verontreiniging zoals bacteriën, etc. Dan dien je op zijn minst je water te zuiveren met een waterfilter, zoals dat een Berkey, AQUA Logic (aanrader) of Aqualine waterfilter (veel gebruikt in bewustzijnscentra, zoals yoga- meditatiecentrum)

Bergkristal heeft zowel spirituele als fysieke eigenschappen die helpen bij het zuiveren en verrijken van water.

Of het nu gaat om het maken van kristalwater, het reinigen van edelstenen of het creëren van een harmonieuze omgeving, bergkristal biedt talloze voordelen. Dus waarom niet profiteren van de helende kracht van bergkristal en genieten van kristalhelder water? Het is een duurzame en natuurlijke manier om te zorgen voor schoon drinkwater.

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.