Water zuiveren met kristallen: de magie van natuurlijke filters

water zuiveren met kristallen

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om je drinkwater te zuiveren? Je bent niet de enige, het is een vraag die ook bij mij speelde. Na flink wat onderzoek heb ik ontdekt dat water zuiveren met behulp van kristallen een eenvoudige en duurzame oplossing kan zijn.

In dit blog ga ik je uitleggen hoe je zelf kristalwater kan maken en wat de voordelen ervan zijn. Dus, klaar om de magie van natuurlijke filters te ontdekken?.

Geen tijd? Snelle Samenvatting

Water zuiveren met behulp van kristallen is een eenvoudige en duurzame manier om drinkwater te zuiveren.

Je kunt zelf kristalwater maken door kristallen zoals amethist, bergkristal of rozenkwarts in water te plaatsen en ze minstens een uur te laten rusten.

Verschillende kristallen hebben verschillende effecten, zoals het verminderen van stress en angst (amethist), het verwijderen van negatieve energie (bergkristal) en het in balans brengen van emoties (rozenkwarts).

Het zuiveren van water met kristallen kan zorgen voor verbeterde energetische kwaliteit van water en positieve effecten op lichaam en geest.

Maar, om water echt te filteren en veilig drinkbaar te maken gebruik je vooraf je kirstallen toevoegd een waterfilter voor thuis. Aqualine, AQUA Logic en Berkey zijn hiervan goede voorbeelden.

water zuiveren met kristallen

Wat is water zuiveren met kristallen?

Water zuiveren met kristallen is een proces waarbij edelstenen worden gebruikt om de energetische kwaliteit van water te verbeteren en positieve effecten op lichaam en geest te bevorderen.

Zelf kristalwater maken

Het maken van je eigen kristalwater is gemakkelijk. Volg de volgende stappen:

 1. Kies een geschikte edelsteen. Amethist, bergkristal of rozenkwarts zijn goede opties.
 2. Maak de steen schoon met zacht zeepwater.
 3. Leg de steen in een glas of pot.
 4. Vul het glas of de pot met water.
 5. Laat de steen minstens een uur in het water liggen.

Verschillende methoden voor het opladen van water

Er zijn verschillende manieren om water op te laden met kristallen. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

 1. Plaats de kristallen direct in het water:
 • Leg de kristallen een uur lang in een glas water, zodat het water hun energie kan opnemen.
 • Zorg ervoor dat de kristallen schoon zijn voordat je ze in het water plaatst.
 1. Gebruik een indirecte methode:
 • Plaats de kristallen in een afgesloten zakje of doek en leg dit op of onder het glas met water.
 • Het water zal de energie van de kristallen absorberen zonder daadwerkelijk in contact te komen met de stenen.
 1. Maak gebruik van edelsteenwaterstaven:
 • Deze speciale staven zijn ontworpen om kristalenergie aan het water toe te voegen.
 • Plaats de edelsteenwaterstaaf in een glazen fles gevuld met water en laat het een paar uur rusten voor optimale resultaten.

De werking van verschillende edelstenen

Verschillende edelstenen hebben verschillende effecten bij het zuiveren van water. Amethist staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen.

Bergkristal staat bekend om zijn zuiverende werking en wordt vaak gebruikt om negatieve energie te verwijderen. Rozenkwarts staat bekend om zijn liefdevolle energie en wordt vaak gebruikt om emoties in balans te brengen.

Door deze edelstenen in water te leggen, kunnen ze hun eigenschappen afgeven en helpen bij het zuiveren van het water. Het is echter belangrijk op te merken dat wetenschappelijk bewijs voor deze effecten ontbreekt en dat de werking van kristallen voornamelijk gebaseerd is op persoonlijke ervaringen en overtuigingen.

Voordelen van water zuiveren met kristallen

 • Verbeterde energetische kwaliteit van water.
 • Positieve effecten op lichaam en geest.

Verbeterde energetische kwaliteit van water

De energetische kwaliteit van water kan worden verbeterd door kristallen te gebruiken om het water te zuiveren. Kristallen zoals amethist, bergkristal en rozenkwarts hebben zuiverende eigenschappen en kunnen de energie van het water veranderen.

Wanneer we water zuiveren met deze kristallen, kunnen we de trillingen en de positieve energie van de stenen aan het water overdragen. Dit kan een positief effect hebben op ons lichaam en onze geest wanneer we het drinken.

Het resultaat is water dat niet alleen schoon en veilig is om te drinken, maar ook een verhoogde energetische kwaliteit heeft die ons welzijn kan bevorderen.

Positieve effecten op lichaam en geest

Het zuiveren van water met kristallen heeft positieve effecten op ons lichaam en geest. Als we gezuiverd water drinken, kunnen we profiteren van de energetische kwaliteit van de edelstenen.

Dit kan helpen om ons lichaam te reinigen en te ontgiften, waardoor we ons energieker en gezonder voelen. Bovendien kan het drinken van gezuiverd water met kristallen een positief effect hebben op onze gemoedstoestand en emotionele welzijn.

Het kan ons helpen om rustiger en meer gebalanceerd te worden, waardoor we beter kunnen omgaan met stress en negatieve emoties. Dus naast het zuiveren van ons water, kunnen kristallen ook bijdragen aan het bevorderen van ons algehele welzijn.

Verschillende manieren om kristalwater te maken

Er zijn verschillende manieren om kristalwater te maken, zoals direct opladen van water, indirect opladen van water en het gebruik van edelsteenwaterstaven.

Direct opladen van water

Het direct opladen van water met kristallen is een eenvoudige manier om schoon drinkwater te krijgen. Hieronder staan enkele stappen om dit te doen:

 1. Kies de juiste kristal: Bergkristal is een geschikte steen voor het zuiveren van water. Zorg ervoor dat de steen schoon en vrij is van vuil.
 2. Reinig de steen: Spoel de bergkristal af met koud water om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
 3. Plaats de steen in het water: Leg de bergkristal in een glazen kan of fles gevuld met water. Zorg ervoor dat de steen volledig ondergedompeld is.
 4. Laat het staan: Laat het water met de bergkristal minstens één uur rusten, zodat het kristal zijn energie aan het water kan afgeven.
 5. Geniet van je kristalwater: Na het rusten is je water klaar om gedronken te worden! Het heeft nu de energetische kwaliteiten van de bergkristal overgenomen.

Indirect opladen van water

Om water indirect op te laden met kristallen, kun je ze in een glazen kan of fles plaatsen en het water eroverheen gieten. Laat de kristallen een uur lang in het water staan ​​om hun energie aan het water over te dragen. Je kunt ook een zakje met kristallen in het water hangen, zodat ze subtiel hun energie afgeven. Een andere optie is om een ​​edelsteenwaterstaaf te gebruiken. Doe de staaf in een glas water en laat het enkele minuten rusten voordat je ervan drinkt. Dit proces helpt bij het zuiveren van het water en verrijkt het met de positieve vibraties van de kristallen.

Gebruik van edelsteenwaterstaven

Ik hou van het gebruik van edelsteenwaterstaven om mijn drinkwater te zuiveren. Deze staven zijn gemaakt van natuurlijke kristallen zoals bergkristal, amethist en rozenkwarts. Ze hebben een zuiverende werking en voegen positieve energie toe aan het water.

Ik plaats de edelsteenwaterstaaf gewoon in mijn waterfles en laat hem zijn werk doen. Het is zo eenvoudig! De staven zijn ook draagbaar, dus ik kan ze overal mee naartoe nemen. Het beste van alles is dat ik zelf kan kiezen welke kristallen ik wil gebruiken, afhankelijk van mijn behoeften.

Als ik bijvoorbeeld wat meer rust en ontspanning nodig heb, gebruik ik een amethiststaaf. Voor een boost van positieve energie kies ik rozenkwarts. Het is echt een magische manier om mijn drinkwater op een natuurlijke manier te zuiveren en te verrijken met goede energie.

Dus als je op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om je drinkwater te zuiveren, probeer dan eens een edelsteenwaterstaaf. Het maakt het zuiveringsproces leuk en plezierig, terwijl je tegelijkertijd de voordelen van kristallen ervaart.

Onderhoud en zorg voor kristalwater

Ik zorg goed voor mijn kristalwater om ervoor te zorgen dat het altijd schoon en fris blijft. Hier zijn enkele tips over het onderhoud en de verzorging van kristalwater:

 • Regelmatig spoelen: Ik spoel mijn kristallen fles of waterkan regelmatig af met warm water om eventuele resten of vuil te verwijderen.
 • Voorzichtig drogen: Na het spoelen, dep ik mijn kristallen fles of waterkan zorgvuldig droog met een schone doek. Dit voorkomt vlekken en laat het kristal mooi glanzen.
 • Vermijd blootstelling aan direct zonlicht: Ik bewaar mijn kristallen fles of waterkan op een koele en donkere plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Zo blijven de kristallen in optimale conditie.
 • Reinigen van de edelstenen: Om mijn edelstenen in goede staat te houden, reinig ik ze regelmatig door ze af te spoelen onder stromend water. Dit helpt om eventuele negatieve energieën weg te spoelen.
 • Opladen van de edelstenen: Om de positieve werking van de edelstenen te behouden, laad ik ze regelmatig op door ze bloot te stellen aan maanlicht of zonlicht. Dit herstelt hun kracht en zuiverheid.

Conclusie

Water zuiveren met kristallen is een natuurlijke en magische manier om schoon drinkwater te verkrijgen. Door edelstenen zoals amethist, bergkristal en rozenkwarts te gebruiken, kan de waterkwaliteit verbeterd worden.

Het zelf maken van kristalwater is eenvoudig en er zijn verschillende methoden om het water op te laden. Het gebruik van kristalwater kan positieve effecten hebben op zowel het lichaam als de geest.

Dus waarom niet de magie van natuurlijke filters ervaren en genieten van zuiver en energetisch water?

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.