Water zuiveren met shungite

water zuiveren met shungite

Water zuiveren met shungite? Hoe deze edelstenen je water zuiveren. Vervangt Shungiet de waterfilter, of is het een leuke toevoeging?

Ben je klaar voor een glas helder, verfrissend en gezond water? Lees dan snel verder!

Geen tijd? Snelle Samenvatting

Shungite is een natuurlijke manier om water te zuiveren en gezonder drinkwater te verkrijgen.

Het gebruik van shungite kan schadelijke stoffen, bacteriën en opgeloste stoffen uit water verwijderen.

Shungite heeft vele voordelen, waaronder het verbeteren van de smaak en kwaliteit van het water.

Er zijn verschillende methoden om water te zuiveren met shungite, zoals het gebruik van shungite chips, waterfilters en piramides.

Hoewel Shungite goede zuiverende kwaliteiten heeft, is het niet voldoende om ondrinkbaar water zoals slootwater of regenwater te zuiveren tot drinkwater. Daarvoor heb je 1 van de vele waterfilters nodig.

water zuiveren met shungite

Wat is shungite en hoe werkt het?

Shungite is een zwarte steen die afkomstig is uit Rusland en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn zuiverende eigenschappen. Het werkt door het absorberen van schadelijke stoffen en bacteriën in het water, waardoor het water gezuiverd en gezonder wordt om te drinken.

De voordelen van shungite

Shungite heeft veel voordelen. Hier zijn een paar:

 1. Het helpt tegen straling. Straling komt van dingen zoals telefoons en computers.
 2. Water smaakt beter met shungite. Dit is goed voor koffie, thee en drinkwater.
 3. Shungite is makkelijk te gebruiken. Je kunt het in een filter stoppen.
 4. Het haalt ook opgeloste stoffen uit water. Dit zijn dingen die je niet kunt zien.

Shungite water maken

Ik maak shungite water op een eenvoudige manier. Hier is hoe ik het doe:

 1. Ik koop shungite chips bij een betrouwbare verkoper.
 2. Ik spoel de shungite chips grondig af onder stromend water om eventueel stof of vuil te verwijderen.
 3. Daarna leg ik de shungite chips in een glazen kan met schoon water.
 4. Ik laat de shungite chips en het water minstens 24 uur rusten, zodat de shungite zijn zuiverende eigenschappen aan het water kan afgeven.
 5. Na 24 uur is het shungite water klaar om gedronken te worden.

Shungite producten voor stralingsbescherming

Shungite biedt niet alleen voordelen voor het zuiveren van water, maar kan ook worden gebruikt voor stralingsbescherming. Shungite producten, zoals sieraden en piramides, kunnen helpen bij het verminderen van de blootstelling aan elektromagnetische straling.

Deze straling komt voort uit apparaten zoals mobiele telefoons, laptops en wifi-signalen. Door shungite producten te dragen of in de buurt te plaatsen, kun je jezelf beschermen tegen de schadelijke effecten van elektromagnetische straling.

Het is een natuurlijk hulpmiddel dat ook kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals vermoeidheid en hoofdpijn die soms worden ervaren na langdurige blootstelling aan elektromagnetische straling.

De voordelen van het zuiveren van drinkwater met shungite

Het zuiveren van drinkwater met shungite heeft veel voordelen, waaronder gezondheidsvoordelen, verbeterde smaak en kwaliteit van het water, en de vermindering van schadelijke stoffen en bacteriën.

Gezondheidsvoordelen

Het zuiveren van drinkwater met shungite heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Ten eerste helpt het verwijderen van onzuiverheden en bacteriën in het water om de algehele gezondheid te verbeteren.

Hierdoor kan het drinken van gezuiverd water met shungite helpen om het lichaam te ontgiften en vermoeidheid te verminderen. Bovendien kan het zuiveren van water met shungite ook de smaak en kwaliteit van het water verbeteren, waardoor je meer geneigd bent om voldoende water te drinken.

Het regelmatig drinken van voldoende water is essentieel voor een goede gezondheid en kan uitdroging voorkomen. Het gebruik van shungite in waterfilters kan dus een eenvoudige en effectieve manier zijn om gezond drinkwater te verkrijgen en de algehele gezondheid te bevorderen.

water

Verbeterde smaak en kwaliteit van het water

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn drinkwater schoon en gezond te houden. Een van de voordelen van het zuiveren van water met shungite is dat het de smaak en kwaliteit van het water verbetert.

Shungite kan onzuiverheden en opgeloste stoffen in het water helpen verwijderen, waardoor het frisser en lekkerder smaakt. Dit is vooral merkbaar bij koffie, thee en andere drankjes die water als basis hebben.

Het is fijn om te weten dat ik mijn favoriete warme drankjes nu nog beter kan maken met behulp van shungite. Daarnaast kan het zuiveren van water met shungite ook helpen bij het verminderen van geurtjes en kleuren in het water, waardoor het er aantrekkelijker uitziet om te drinken.

Vermindering van schadelijke stoffen en bacteriën

Shungite kan helpen bij het verminderen van schadelijke stoffen en bacteriën in ons drinkwater. Dit komt omdat shungite een natuurlijk mineraal is dat bekend staat om zijn filterende eigenschappen.

Het kan onzuiverheden en opgeloste stoffen in het water absorberen en verwijderen. Dit helpt bij het reinigen en zuiveren van het water, waardoor we gezonder water kunnen drinken. Daarnaast heeft shungite ook antibacteriële eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het doden van schadelijke bacteriën die in het water kunnen voorkomen.

Hierdoor kunnen we met een gerust hart genieten van schoon en veilig drinkwater.

Verschillende methoden om water te zuiveren met shungite

Er zijn verschillende manieren om water te zuiveren met shungite. Lees verder om erachter te komen welke methode het beste bij jou past!

Gebruik van shungite chips of schilfers

Ik gebruik graag shungite chips of schilfers om water te zuiveren. Het enige wat ik hoef te doen is een handvol shungite chips in een kan met water doen en het laten staan. De shungite helpt bij het verwijderen van onzuiverheden en opgeloste stoffen, waardoor ik schoon drinkwater krijg. Het is echt zo simpel als dat!

Shungite waterfilters

Ik gebruik shungite waterfilters om mijn drinkwater te zuiveren. Deze filters zijn gemaakt van shungite, een natuurlijk mineraal dat bekend staat om zijn reinigende eigenschappen. Ze helpen me om schadelijke stoffen en bacteriën uit mijn water te verwijderen, waardoor het veiliger en gezonder is om te drinken.

Bovendien verbeteren deze filters de smaak van mijn koffie, thee en drinkwater. Ik ben blij dat ik nu gemakkelijk toegang heb tot schoon en lekker water dankzij shungite. Het is een eenvoudige en effectieve manier om mijn drinkwater te zuiveren en ervoor te zorgen dat ik gehydrateerd blijf.

Shungite piramides als waterenergizers

Shungite piramides zijn ook een geweldige manier om water te energetiseren. Als je een shungite piramide in de buurt van je drinkwater plaatst, kan het helpen om de energetische kwaliteit van het water te verbeteren.

De piramidevorm van shungite helpt bij het harmoniseren en balanceren van de energie in het water, waardoor het vitaler en levendiger wordt. Dit kan een positieve invloed hebben op je gezondheid en welzijn.

Het is heel eenvoudig – plaats gewoon een shungite piramide in de buurt van je water, laat het even rusten en geniet dan van het verfrissende en hernieuwde gevoel van gezuiverd water.

Tips voor het gebruik van shungite bij het zuiveren van drinkwater

 • Gebruik ongeveer 100 gram shungite per liter water voor optimale zuivering.
 • Reinig en laad de shungite regelmatig op door het onder stromend water af te spoelen en bloot te stellen aan zonlicht.
 • Naast het zuiveren van drinkwater, kan shungite ook worden gebruikt om groenten en fruit te wassen voor extra reiniging.
 • Experimenteer met verschillende methoden, zoals het plaatsen van shungite piramides in je waterfles of het gebruik van shungite chips in een glazen kan.
 • Vergeet niet om regelmatig je waterfilter te vervangen om een optimale zuivering te garanderen.

Hoeveel shungite te gebruiken

Bij het zuiveren van drinkwater met shungite is de hoeveelheid shungite die je nodig hebt afhankelijk van de hoeveelheid water die je wilt zuiveren. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 100 gram shungite per liter water te gebruiken.

Dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het water en je persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om te onthouden dat shungite geen schadelijke stoffen aan het water toevoegt, dus je kunt altijd iets meer shungite gebruiken als je dat wilt.

Het toevoegen van shungite aan je water is eenvoudig en effectief en kan helpen om je drinkwater schoon en gezond te houden.

Reiniging en opladen van shungite

Het reinigen en opladen van shungite is belangrijk om ervoor te zorgen dat het zijn maximale zuiveringskracht behoudt. Hier zijn enkele tips:

 1. Reiniging: Spoel shungite regelmatig af onder stromend water om eventuele opgehoopte onzuiverheden te verwijderen. Je kunt ook een zachte borstel gebruiken om vuil weg te schrobben.
 2. Opladen: Laad shungite op door het in direct zonlicht of maanlicht te plaatsen. Dit helpt de energetische eigenschappen van de steen te versterken.
 3. Herladen: Shungite heeft de neiging om na verloop van tijd zijn energie uit te putten. Om het opnieuw op te laden, kun je het in direct contact brengen met aarde, bijvoorbeeld in een bloempot.

Andere toepassingen van shungite

Naast het zuiveren van drinkwater, heeft shungite nog andere toepassingen. Het kan worden gebruikt om speciale producten zoals piramides en sieraden te maken. Deze producten hebben dezelfde gezondheidsvoordelen als shungite waterfilters.

Ze kunnen helpen bij het verminderen van de blootstelling aan elektromagnetische straling en het verbeteren van de algehele gezondheid. Shungite kan ook worden gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn zuiverende en ontgiftende eigenschappen.

Het is een veelzijdig mineraal dat op verschillende manieren kan worden toegepast voor een betere gezondheid en welzijn.

Conclusie

Shungite is een geweldige manier om water te zuiveren en gezond drinkwater te krijgen. Het heeft veel voordelen, zoals het verwijderen van schadelijke stoffen en verbetering van de smaak.

Of je nu shungite chips, waterfilters of piramides gebruikt, het zuiveren van water met shungite is eenvoudig en effectief. Dus waar wacht je nog op? Probeer het vandaag nog en geniet van de voordelen van gezond drinkwater!

Ten slotte

Hier bespreken we maar 1 van de vele methoden om water te zuiveren. Wil je toch schoon drinkwater op een meer toegankelijke manier? dan ben je op zoek naar het beste waterfilter voor thuisgebruik, of moet je misschien een waterfilter voor camper kiezen. Heb je liever een filter in je backpack. Check dan de beste waterfilters voor survival. En uiteraard voor de preppers hebben we het beste waterfilter voor preppers op een rijtje gezet.

Populaire opties zijn;

En wil je weten hoe het echt zit? Check dan mijn gratis e-book: Waterfilter Geheimen 👇

Meer lezen in deze categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.