Zelfvoorzienend Samenleven review Irene Verweij

2023 boek recensie

Zelfvoorzienend samenleven review en boek recensie

Zelfvoorzienend samenleven boek recensie

Wat brengt het boek van Irene Verweij voor nieuws, als het om Zelfvoorzienend Samenleven gaat? De oplettende lezer zal het ongetwijfeld hebben opgemerkt, het woord: “samen” heeft een prominente plaats gekregen. En dat is precies de unieke waarde van Irene Verweij die zij met haar boek brengt. Wil je dit boek kopen en ben je op zoek naar een goede recensie over dit boek? In dit Zelfvoorzienend samenleven review een diepere duik in de Nieuwe Aarde zoals Irene haar ziet.

Zelfvoorzienend Samenleven Review: Samenvatting

Zelfvoorzienend samenleven review en recensie
zelfvoorzienend samenleven review boek cover

Irene Verweij heeft met Zelfvoorzienend Samenleven een uniek boek geschreven met een prachtige boodschap. Het boek behandeld alle thema’s om succesvol zelfvoorzienend te kunnen zijn. De kernboodschap is het omschakelen van het ik-denken naar het wij-denken. Het boek is opgedeeld in 3 thema’s: hoofd, hart en handen. Hierin heeft Irene al de onderwerpen weten te vatten om het boek filosofisch, theoretisch en praktisch toepasbaar te maken. Unieke meerwaarde van het boek is het licht van Irene op het zelfbewustzijn en de psycholische processen. Ook leuk: Het boek werkt inspirerend en leest makkelijk weg. Een aanrader. En must-have voor mensen van de nieuwe tijd.

URL: https://superzelfvoorzienend.nl/zelfvoorzienend-samenleven-review

Auteur: Irene Verweij

Waardering redacteur:
4.5
blank

Zelfvoorzienend Samenleven

Nu jouw zelfvoorzienend bestaan creëren? En tegelijkertijd meedoen aan de creatie van een nieuwe wereld?

 • Geschikt voor elke: Vrijdenker, – voeler of – doener
 • Een complete benadering op zelfvoorzienend leven
 • Prachtige, liefdevolle en realistische boodschap
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:02 am

Wat is de boodschap van Zelfvoorzienend Samenleven?

Het mag anders; niet morgen, maar nu. Op alle fronten kraakt het huidige systeem… …We zijn vastgelopen. En dat is een prachtig gegeven, want ieder einde heeft namelijk een nieuw begin…

Irene Verweij – Zelfvoorzienend Samenleven

Verwacht met dit boek van Irene Verweij geen boek dat je aan de hand neemt en allerlei praktische vaardigheden leert. Het gaat verder dan dat. Het is Irene niet ontgaan dat het huidige systeem kraakt en piept.

De oorzaak daarvan is te vinden in het “Ik-denken”. Irene pleit er met haar boek dan ook voor om te schakelen naar het “wij-denken”. Van het overheersend mannelijk principe naar een harmonieuze wereld gedragen door het vrouwelijk principe.

De psychologische achtergrond van Irene Verweij zie je duidelijk terug in het boek. Niet alleen dat, wanneer je een beetje bekend bent met begrippen als; Nieuwe Aarde, spiritualiteit en gerelateerde onderwerpen, dan is dit boek ook een feestje voor je.

Geen zorgen, als dit nieuw voor je is. Irene heeft haar boek opgedeeld met vele tussenkopjes. Deze kopjes markeren heldere uitleg die iedereen begrijpen kan. Iedereen die er voor open staat tenminste.

De Kern van het boek kun je samenvatten als:

Van ik-denken naar Wij-denken

mensen in cirkel samenwerken op het land

Is dit tegen het systeem?

Als je de eerste regels van het boek leest, zou je dit kunnen opmerken als felle kritiek tegen het systeem waarin wij ons bevinden. Een logische conclusie zou zijn, dat Irene zich tegen het systeem wil keren.

Dit is echter niet het geval. De boodschap van Irene Verweij met dit boek is juist er Liefdevol. Ze heeft een heel mooie harmonieuze wereld voor ogen, met ruimte voor iedereen.

Dat er daarvoor nogal wat zaken mogen veranderen in het systeem is een vanzelfsprekend gevolg.

Hoe heeft Irene deze boodschap in haar boek: Zelfvoorzienend Samenleven verwerkt?

Het boek is opgedeeld in drie verschillende onderdelen: Hoofd, Hart en Handen. Dit vind ik een erg logische en prettige indeling. Irene neemt je dus eigenlijk aan de hand mee van het meer fijnstoffelijke aspect als de mentale uitdagingen, via de psychologische kant waar het er meer om gaat verbinding met jezelf en je omgeving te maken. Om uiteindelijk bij de handen aan te komen. Hier vind je een stappenplan om je te verenigen en uiteindelijk een zelfvoorzienende (gemeenschap) te kunnen zijn.

De eerste twee delen: Hoofd en Hart grijpen mij het meeste aan. Hierin merk je namelijk waar de passie van Irene Verweij ligt. En dat is op het psychologisch, spirituele. Met behulp van deze twee delen kun jij je de kronkels uit je gedachten glad strijken. En leer je al denken in meer wij-gerichte oplossingen. Dit gaat natuurlijk hand in hand met een stevig stuk zelfbewustzijn. Met behulp van gerichte oefeningen en korte en krachtige stukjes kun jij jezelf ook een krachtigere meer zelfvoorzienende en bewuste houding aanmeten.

In het derde deel: Handen, draagt Irene ontzettend veel praktische oplossingen aan met hun voor- en nadelen. De houtkachel wordt bijvoorbeeld vaak als duurzaam alternatief gezien om off grid je huis te verwarmen. Kort en bondig benoemd Irene waarom dit niet zo is vanuit bijvoorbeeld het CO2 verhaal.

Naast deze praktische handreikingen, waarmee jezelf verder kunt om je zelfvoorzienende leven op te bouwen. Beslaat “handen” nog een deel, dat meer gericht is op het van de grond krijgen van je project. Hierbij draagt ze bijvoorbeeld ideeën aan om je gemeenschap op te richten.

Samengevat biedt Zelfvoorzienend Samenleving een holistische benadering, waarmee je denken, voelen en doen op 1 komen te liggen. Zodat je volledig op je eigen manier en in je eigen kracht actief kunt meewerken aan het creëren van een nieuwe wereld.

blank

Zelfvoorzienend Samenleven

Nu jouw zelfvoorzienend bestaan creëren? En tegelijkertijd meedoen aan de creatie van een nieuwe wereld?

 • Geschikt voor elke: Vrijdenker, – voeler of – doener
 • Een complete benadering op zelfvoorzienend leven
 • Prachtige, liefdevolle en realistische boodschap
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:02 am

Voor wie is dit boek

Dit boek is voor iedereen die actief aan de slag wil zijn met het creëren van de nieuwe wereld. En die daarbij zelfvoorzienend samenleven als deel van de oplossing ziet. In dit boek heeft Irene het gepresteerd om alle aspecten van het leven aan te raken. Heel knap overigens in een boek van maar 250 bladzijden.

Toch is het boek Zelfvoorzienend Samenleven niet voor iedereen is weggelegd. Als persoonlijke ontwikkeling en innerlijk werk je niet aanstaan zou ik het boek laten liggen en voor een boek gaan dat alleen de praktijk aanpakt. How to Survive off the Grid van Tim MacWelsch Is een goed voorbeeld.

Aan de andere kant, wanneer je zaken als persoonlijke ontwikkeling schuwt en het ik-denken niet in wilt ruilen voor het wij-denken, dan vraag ik mij af hoeveel je gaat bijdragen aan een nieuwe wereld. Dus; Ook al ben je meer gericht op het praktische stuk van zelfvoorzienend leven. Vergeet niet dat je mens bent en dat het je een stuk makkelijker zal vergaan in zelfbewuste toestand.

Zelfvoorzienend Samenleven is een boek geschikt voor jou als:

 • Vrijdenker, – voeler of – doener
 • Als je een complete benadering, waarin alle aspecten worden behandeld wilt over zelfvoorzienend leven
 • Een nieuw perspectief op het leven wilt leren en in de praktijk wilt brengen
 • Als je overweegt alleen, als gezin of met anderen samen een zelfvoorzienende samenleving wilt creëren.

Alternatieven

De holistische en idealistische benadering die Irene Verweij biedt met haar boek Zelfvoorzienend Samenleven is uniek te noemen. Het is knap hoe zij het hele mens-zijn weet te vatten in dit boek en hoe dit hand in hand gaat met zelfvoorzienend zijn als groep of alleen.

Zoek je meer naar praktische handvatten over zelfvoorzienend leven en/ of ervaringsverhalen, dan kun je op zoek gaan naar andere boeken over zelfvoorzienend leven.

Zelfvoorzienend samenleven alternatieven
Zelfvoorzienend samenleven met twee alternatieven – (Eerder elkaar complementerende boeken)

Leeservaring

Lezen kan voor mij lastig zijn. Lappen tekst zijn voor mij niet altijd even makkelijk om doorheen te komen.

Daarom houdt ik van boeken zoals deze. De tekst is opgedeeld met ruim voldoende tussenkopjes. Hierdoor is het voor mij makkelijk te lezen. En kan ik ook makkelijker even stoppen om alles in mij op te nemen.

Ook de schrijfstijl van Irene bevalt mij prima. Het is niet hoogdravend en zeker niet te simplistisch. Ze omschrijft de verschillende onderwerpen zonder poeha, duidelijk en compleet. En toch merk je dat er achter de woorden die je leest enorm veel wijsheid verscholen gaan.

Al met al een prettig te lezen boek. Met een vriendelijke toon of voice, heerlijk opgedeelde tekst met voldoende tussenkopjes.

Voorbeeld uit het boek: Zelfvoorzienend Samenleven van Irene Verweij
Voorbeeld uit het boek

De goede en minder goede punten

 • Makkelijk en prettig te lezen
 • Toegankelijke boodschap voor iedereen die wil bijdragen aan een betere wereld voor zichzelf en de kinderen.
 • Complete benadering; Het bespreekt al de factoren om succesvol zelfvoorzienend te kunnen zijn. De tastbare en minder tastbare.
 • Irene´s helderheid van geest en optimisme straalt door heel het boek heen.
 • Ik mis een inhoudsopgave om makkelijker een bepaald stuk terug te vinden.
 • Gaat in het praktische stuk niet altijd de diepte in. Het draagt ideeën aan. Zelf moet je nog verder op zoek hoe je dit kunt implementeren.

Wie is Irene Verweij?

Irene Verweij portret bron: Roos.nl
Irene Verweij – Bron: Roos.nl

Irene Verweij is al snel haar passie gaan volgen voor de menselijke psyche. Ze volgde de studie Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, om vervolgens als psychosociaal therapeut aan de slag te gaan.

Gaandeweg heeft zij zich meer richting het “alternatieve” ontwikkeld. De term lichtwerker kwam op haar pad. Dit resulteerde er uiteindelijk in haar school voor lichtwerk op te richten. Hier kun je jaartrainingen volgen.

Het boek Zelfvoorzienend Samenleven is niet haar eerste boek. De eerdere boeken die Irene heeft geschreven, sluiten dan ook naadloos aan bij haar school voor lichtwerk. Zie hier haar eerdere werk.

Video Zelfvoorzienend Samenleven

In onderstaande video bespreekt Irene haar boek.

Irene Verweij over haar boek: Zelfvoorzienend Samenleven

Is er dan ook een Zelfvoorzienend Samenleven cursus?

Ja, net zoals bijvoorbeeld het boek cursus in lichtwerk samengaat met een jaartraining van Irene Verweij. Ook het boek Zelfvoorzienend Samenleven gaat samen met een jaartraining van Irene.

Zelfvoorzienend Samenleven kopen?

Zelfvoorzienend Samenleven kun je kopen bij verschillende boekhandels en natuurlijk ook online.👇

blank

Zelfvoorzienend Samenleven

Nu jouw zelfvoorzienend bestaan creëren? En tegelijkertijd meedoen aan de creatie van een nieuwe wereld?

 • Geschikt voor elke: Vrijdenker, – voeler of – doener
 • Een complete benadering op zelfvoorzienend leven
 • Prachtige, liefdevolle en realistische boodschap
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 3:02 am

Is er een Zelfvoorzienend samenleven E-book of PDF?

Nee, Het boek Zelfvoorzienend Samenleven is alleen als paperback te verkrijgen. En dus niet als PDF of E-Book.

Zelfvoorzienend Samenleven details:

 • Auteur: Irene Verweij
 • Uitgever: Brave New Books
 • EAN: 9789464354270
 • Aantal pagina’s: 250 pagina’s
 • Bindwijze: Paperback
 • Verschijningsdatum: juni 2021
 • Categorieën: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness Managementboeken Boeken
 • Prijs: € 19,99

Nu jouw zelfvoorzienend bestaan creëren? En tegelijkertijd meedoen aan de creatie van een nieuwe wereld?

 • Geschikt voor elke: Vrijdenker, – voeler of – doener
 • Een complete benadering op zelfvoorzienend leven
 • Prachtige, liefdevolle en realistische boodschap

Nu bekijken bij:

bol.com
bruna.nl
Laatste update: 1 september 2023 - 3:02 am

Nu jouw zelfvoorzienend bestaan creëren? En tegelijkertijd meedoen aan de creatie van een nieuwe wereld?

 • Geschikt voor elke: Vrijdenker, – voeler of – doener
 • Een complete benadering op zelfvoorzienend leven
 • Prachtige, liefdevolle en realistische boodschap

Nu bekijken bij:

bol.com
bruna.nl
Laatste update: 1 september 2023 - 3:02 am

Nu jouw zelfvoorzienend bestaan creëren? En tegelijkertijd meedoen aan de creatie van een nieuwe wereld?

 • Geschikt voor elke: Vrijdenker, – voeler of – doener
 • Een complete benadering op zelfvoorzienend leven
 • Prachtige, liefdevolle en realistische boodschap

Nu bekijken bij:

bol.com
bruna.nl
Laatste update: 1 september 2023 - 3:02 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.