ZeroWater review

Is een ZeroWater waterfilter goed? Alle info

Zerowater review: Is Zerowaterfilter goed?

Ben je op zoek naar een goed waterfilter? Dan kom je al snel bij filters van bepaalde merken uit, waaronder ZeroWater. Dit merk biedt meerdere soorten filters aan, staat goed aangeschreven en lijkt ook de juiste kwaliteit aan te bieden. Is een ZeroWater waterfilter aan te raden? Dat lees je in dit uitgebreide review!

Samenvatting van deze ZeroWater review

ZeroWater is een fabrikant van meerdere soorten waterfilters. De focus ligt hierbij op waterfilterkannen, maar een waterfilterkan is niet zomaar een waterfilterkan. Je hebt bij ZeroWater in ieder geval uit voldoende filters de keuze. Deze filters zijn van een prima kwaliteit en zijn ook nog betaalbaar. Al met al mijn zijn bevindingen over de waterfilters van ZeroWater positief.

blank
Perfect voor een- en twee persoonshuishoudens
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

blank
Ideaal voor gezinssituaties tot max. 4 personen
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

blank
Regelmatig mensen over de vloer? Dit dient met gemak tot max 5 á 6 personen
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

Wat is een ZeroWater waterfilterkan?

Een waterfilterkan van ZeroWater bestaat uit twee onderdelen:

 • De kan zelf. Deze kan kun je met een bepaalde hoeveelheid water vullen.
 • Het filter. Het filter zorgt vervolgens voor een nauwkeurige filters van het water dat je in de kan doet. Je kunt deze kan makkelijk onder de kraan vullen, waarna het filter zijn werk doet.

De waterfilterkannen van ZeroWater worden in meerdere maten aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld voor een waterfilterkan met een inhoud van 1,7 liter, maar ook met een inhoud van 2,8 liter. Kijk goed naar je huishouden om te bepalen wat voor jou de juiste inhoud is.

Een waterfilterkan van ZeroWater doet zijn werk in ieder geval subliem. Dit is onder meer te danken aan het filter dat in de kan zit. Dit filter is in staat om water met een zogeheten 5-in-1 filtering te filteren. Bijna alle soorten vervuiling worden hierdoor uit het drinkwater gehaald.

Voor deze 5-in-1 filtering heeft ZeroWater voor een opbouw van vijf lagen in het filter gekozen:

 1. Bovenste laag. Dit is het basisfilter dat onder meer fijne deeltjes en bezinksel filtert.
 2. Laag 2. Dit is een zogeheten foam verdeler. Deze laag verdeelt het water gelijkmatig over het filter, waardoor het filter op de optimale manier kan functioneren.
 3. Laag 3. Dit is een zogeheten actief koolstof & Oxidatie reductielegering. Deze laag filtert meerdere soorten verontreinigingen, waaronder organische stoffen. Ook chloor en andere zware metalen worden door deze laag uit het water gefilterd.
 4. Laag 4. Dit is een zogeheten ionisatie wisselaar. Deze wisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze ionen in zuivere staat weer terug aan het water.
 5. Onderste laag. Dit is een zogeheten ultra-fijn zeef en non-woven membraanlaag. Deze laag verwijdert ultrafijne deeltjes. Oftewel; de kleinste deeltjes.
Zerowater waterfilterelement bron bol.com
Zerowater waterfiler element – bron: Bol.com

Deze combinatie van vijf lagen werkt subliem. Dat is niet alleen aan de lagen te danken, maar ook aan de verschillende membraangrootte. De membraangrootte bij de bovenste laag is bijvoorbeeld vrij groot, waardoor daar fijne deeltjes uit het water worden gehaald. De onderste laag heeft een hele kleine membraangrootte, waardoor die laag de ultrafijne deeltjes uit het water haalt.

Deze lagencombinatie zorgt voor een sublieme filtering van het water. Het kraanwater waarmee je de kan vult, zet je met dit filter moeiteloos om naar schoon drinkwater.

zerowater review: Voorbeeld van ZeroWater filterkan
Voorbeeld van Zerowater waterfilterkan. Bron: zerowater.nl

Waarom is het goed om kraanwater te filteren?

Is het niet zo dat het kraanwater in ons land behoorlijk schoon is? Het is behoorlijk schoon, maar het bevat alsnog veel stoffen die eigenlijk niet in water thuishoren. 

Het is daarom aan te raden om zelfs in ons land kraanwater te filteren. Hier zijn zelfs meerdere goede redenen voor te verzinnen:

 • Gefilterd water is een stuk gezonder. Kijkende naar het ZeroWater filter valt op dat dit filter allerlei oneffenheden uit het water haalt. Door deze oneffenheden uit het water te halen, is het water een stuk zuiverder. En dat zorgt ervoor dat het gefilterde water een stuk gezonder voor de mens is.
 • Gefilterd water is een stuk lekkerder. In water zitten allerlei stoffen, waaronder smaak bedervende stoffen. Deze stoffen zijn van grote invloed op de smaak van het water, behalve als je het ZeroWater waterfilter gebruikt. Met dit waterfilter zorg je voor veel lekkerder drinkwater.
 • Gefilterd water is beter voor huishoudelijke apparaten. Kies je ervoor om water te filteren, waarna je dit water in je waterkoker doet? Dan gaat je waterkoker een stuk langer mee. Dit komt puur doordat allerlei vervuilende deeltjes, zoals kalk door het waterfilter uit het water wordt gehaald.
water in Nederland

Het belangrijkste van jouw waterfilterkan: het filterelement

Bij het uitkiezen van een waterfilterkan moet je goed naar het filterelement kijken. Daarover kan ik kort zijn: het filterelement van een ZeroWater waterfilterkan is magnifiek.

Dit is onder meer aan het gekozen materiaal te danken. Of beter gezegd: de gekozen materialen. Zoals ik in bovenstaand lijstje al aangegeven heb, bestaat het waterfilter uit 5 lagen. Deze 5 lagen zijn van verschillende materialen vervaardigd, waardoor nagenoeg alle vervuilende stoffen uit het kraanwater worden gehaald.

Daarnaast is de membraangrootte van het ZeroWater waterfilter volledig naar onze wens. Ook hierbij geldt dat ZeroWater voor meerdere membraangroottes gegaan is. Die keuze zorgt ervoor dat de filtering nog beter is.

Hoe lang je met een waterfilter kunt doen, is van meerdere factoren afhankelijk. Het merk ZeroWater geeft aan dat dit vooral van de TDS waarde van het kraanwater afhangt. Hoe hoger de TDS waarde is, hoe sneller het filter verzadigd. In onderstaande tabel krijg je hier een duidelijke indruk van, waarbij ook benoemd staat hoe vaak je het filter moet vervangen:

Zerowater review, wanneer filter vervangen
Waneer Zerowater filter vervangen – bron: zerowater.nl/hoe-lang-gaat-een-zerowater-waterfilter-mee/

Wat filtert ZeroWater uit je water?

Met een waterfilter van ZeroWater geniet je van een magnifieke filtering. Dit is te danken aan de verschillende lagen en membraangroottes, waardoor heel veel deeltjes uit het water gehaald worden. 

ZeroWater geeft aan dat 99,8% van alle opgeloste stoffen uit het water gefilterd wordt. Het gaat hierbij onder meer om kalk, lood, PFAS, glyfosaat en microplastics. 

Daarbij wordt ook benoemd dat dit één van de weinige filters is die lood en chroom uit het drinkwater filtert. Bijkomend voordeel: dit filter verwijdert 2 keer zoveel vaste stoffen in vergelijking met andere filters. Hierbij maakt ZeroWater het vergelijk met een 2-traps filtratie en koolstof filters.

Kortom: een ZeroWater filter verwijdert namelijk alle stoffen uit het kraanwater. Ook hierbij verwijs ik je graag naar onderstaande tabel. In deze tabel staat uitgebreid benoemd welke stoffen en metalen door het ZeroWater filter gefilterd worden:

StoffenZeroWater 75 literZeroWater 150 liter
Chromium 398.0%94.0%
Chromium 699.0%99.0%
Lood99.0%99.0%
Antimoon99.0%96.0%
Arseen (+3)98.0%85.0%
Arseen (+5)98.0%93.0%
Barium99.9%99.9%
Beryllium97.0%97.0%
Cadmium97.0%97.0%
Koper99.9%99.9%
IJzer99.9%99.9%
Mangaan99.0%99.0%
Kwik92.0%91.0%
Selenium99.0%98.0%
Zilver99.9%96.0%
Thalium99.0%98.0%
Zink99.9%99.9%
Wat filtert Zerowater uit je drinkwater?

Wat zegt deze tabel?

Deze tabel laat twee dingen zien:

 • De filtering van het ZeroWater waterfilter is nagenoeg perfect. Er worden niet alleen veel stoffen uit het water gefilterd, maar de filtering is ook nog eens heel zuiver.
 • Het is zaak om het waterfilter tijdig te vervangen. Als je het waterfilter te lang gebruikt, gaat de filtering een stuk minder efficiënt. Het is daarom echt zaak om het waterfilter tijdig te vervangen.

Kan ZeroWater grondwater, slootwater of regenwater filteren?

Ja, in principe zou het waterfilter van ZeroWater dit moeten kunnen. In grond, sloot- en regenwater zitten veel vervuilende stoffen, waardoor het filter van ZeroWater flink aan de bak moet gaan. Dát zorgt er wel voor dat het filter minder lang mee gaat.

Gebruik je de waterfilterkan en het waterfilter van ZeroWater voor ‘gewoon’ kraanwater? Dan gaat het filter een stuk langer mee. Ten opzichte van grond-, sloot- en regenwater is kraanwater namelijk al gereinigd.

Wat is er goed aan ZeroWater? De voordelen

Met een ZeroWater waterfilter doe je absoluut een goede aankoop. Dit is onder meer aan de volgende voordelen te danken:

 • Het waterfilter is op een ideale manier samengesteld. Zoals al meerdere keren beschreven, bestaat het waterfilter uit meerdere lagen, materialen en membraangrootte. Deze samenstelling zorgt voor een geweldige filtering van het water.
 • Veel stoffen worden uit het water gehaald. Zoals je in bovenstaande tabel hebt kunnen lezen, haalt het ZeroWater waterfilter veel stoffen uit het water. Dit zorgt voor schoon, lekker en zuiver drinkwater.
 • Met TDS meter geleverd. Als je voor een ZeroWater waterfilterkan kiest, krijg je hier in veel gevallen een TDS meter bij geleverd. Met deze meter kun je de TDS waarde van het water opmeten, waardoor je precies doorkrijgt wanneer je het waterfilter moet vervangen. Doe dit in ieder geval tijdelijk, aangezien anders de werking een stuk minder wordt.
 • Veel waterfilterkannen te verkrijgen. Een ander belangrijk voordeel vind ik het aanbod van waterfilterkannen. Als je het aanbod van ZeroWater bekijkt, zie je allerlei soorten waterfilterkannen naar voren komen. Dat je deze keuze hebt, vind ik persoonlijk een groot voordeel. Je bent hierdoor in staat om de waterfilterkan volledig af te stemmen op je huishouden.
 • In meerdere verpakkingen te krijgen. Als je een waterfilterkan van ZeroWater hebt, moet je uiteraard tijdig het filter vervangen. Wat ZeroWater erg goed doet, is dit filter in meerdere verpakkingen aan te bieden. Zo kun je voor een los filter kiezen, maar ook voor een set van 16 filters.
 • Duidelijke voorlichting. Een ander pluspunt van ZeroWater vind ik de duidelijke voorlichting op de website. Dit merk benoemt vooral feiten in plaats van dat het overal marketingtaal op haar website heeft vermeld. Dit zorgt ervoor dat het waterfilter en de werking hiervan goed te doorgronden is. Erg belangrijk om uiteindelijk tot de juiste keuze te kunnen komen.

Wat is er minder goed aan ZeroWater? De nadelen

Is het dan zo dat een ZeroWater waterfilter de perfecte optie is? Nou, je moet wel met een paar nadelen rekening houden:

 • Een waterfilterkan is niet altijd praktisch. Niet in alle situaties is het gebruik van een waterfilterkan even praktisch. Onderweg kan het bijvoorbeeld onhandig zijn, omdat je het makkelijk omstoot.
 • De waterfilters zijn behoorlijk duur. Als je voor een waterfilterkan van ZeroWater kiest, krijg je hier een gratis waterfilter bij geleverd. Wel zo prettig, aangezien de waterfilters van dit merk zelf behoorlijk duur zijn.

Ervaringen met ZeroWater waterfilters

Door de jaren heen zijn veel ervaringen over ZeroWater waterfilters online achtergelaten. Dit blijkt onder meer uit de ervaring die op Trustpilot achtergelaten zijn.

Over de waterfilters van ZeroWater zijn bij Trustpilot meer dan 700 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,7. Aangezien de schaal bij Trustpilot van 1 tot 5 loopt, is dit een waanzinnig hoge score. Om je hier een nog betere indruk van te geven, heb ik drie beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Sinds we ZeroWater gebruiken in onze mobilhome, moeten we niet meer sleuren met flessen water uit de winkel. Ook is het een oplossing voor de veelal matige waterkwaliteit van het leidingwater dat we onderweg tegenkomen. We hebben daarom onze kinderen met kerstmis een ZeroWater filter kado gedaan 
 • Snelle levering, duidelijke omschrijving over hoe je het filter en de meter moet gebruiken en filtert het water inderdaad helemaal tot 0. Het water proeft zachter dus wij gebruiken nu alleen nog aar gefilterd water. Erg tevreden en dus absoluut en aanrader!
 • Inmiddels drinken wij al bijna drie jaar geen kraanwater meer. Want naast dat ZeroWater geen troep bevat is het ook enorm lekker! Ik proef het al direct als het filter bijna vervangen moet worden. Dit is een geweldige aankoop!

Bron: nl.trustpilot.com/review/zerowater.nl

Alternatief voor ZeroWater

Ben je niet 100% onder de indruk van ZeroWater? Dan kun je ook eens naar andere merken kijken.

ZeroWater of Brita

Allereerst kan ik stellen dat het aanbod van Brita een stuk diverser is. Je hebt bij dit merk de keuze uit meerdere filterkannen, maar ook uit meerdere andere soorten waterfilters. De filters van Brita zijn bovendien net iets anders samengesteld. Deze filters bestaan bijvoorbeeld uit krachtige Ion Exchange Pearls, MicroCarbon parels en een fijne zeef. Lees hierover meer in mijn: Brita review.

Met onderstaande video krijg je een duidelijke indruk van de filters van Brita:

ZeroWater of Berkey

Berkey

De waterfilters van Berkey zijn op een compleet andere manier vormgegeven dan de filters van ZeroWater. Berkey biedt bijvoorbeeld geen echte waterfilterkannen aan, maar een langwerpig waterfilter. Deze langwerpige waterfilters worden wel in meerdere afmetingen aangeboden, waardoor je deze filters eventueel ook mee op reis zou kunnen nemen.

In mijn Big Berkey waterfilter review lees je meer over de filters van dit merk.

ZeroWater of AQV (Aqualine of Aqualive)

Aqualive waterfilter AQV 12 bron dewaterfilter.nl

Bij AQV kun je uit veel soorten waterfilters kiezen. Het gaat hierbij onder meer om inbouw waterfilters, maar ook om speciale waterfilterkannen. Deze kannen kun je bijvoorbeeld op je keukenblad zetten, maar zijn toch significant anders dan de waterfilterkannen van ZeroWater.

Een waterfilter van AQV biedt bijvoorbeeld een 4-in-1 filteringstechnologie aan. Het gaat hierbij om het filteren, mineraliseren, vitaliseren en basisch maken van kraanwater.

ZeroWater of AquaLogic

AQUALogic gravity waterfilterzwaartekracht water filter

Als je voor kwaliteit wilt gaan, zit je bij het merk AQUA Logic goed. Dit Nederlandse merk biedt kwaliteit en biedt ook meerdere soorten waterfilters aan.

In mijn ogen is de vergelijking tussen ZeroWater en AquaLogic niet helemaal eerlijk. Het soort waterfilters dat AquaLogic aanbiedt, is namelijk significant anders dan de waterfilters van ZeroWater. Je moet daarom voor jezelf bepalen waar je precies naar op zoek bent. Aan de hand daarvan maak je de juiste keuze tussen deze beide A-merken.

De verschillende modellen: Wat is het grootste verschil?

In het aanbod van ZeroWater kom je op dit moment meerdere waterfilterkannen tegen. Deze waterfilterkannen verschillen op twee aspecten van elkaar:

 • Inhoud. Zoals ik eerder in deze ZeroWater review al stelde, worden de filterkannen met verschillende soorten inhoud aangeboden. Het is aan jou de taak om te bepalen hoeveel liter water de waterfilterkan in één keer zou moeten filteren.
 • Ready Pour Technologie. Dankzij deze technologie hoef je niet te wachten met schenken. Tijdens het schenken blijft de filtering gewoon actief. Beschikt de waterfilterkan van ZeroWater niet over deze technologie? Dan moet je wachten met schenken totdat het reservoir leeg is.

De populairste waterfilters van ZeroWater

Speciaal voor jou zet ik de verschillende waterfilters van ZeroWater op een rijtje:

blank
Perfect voor een- en twee persoonshuishoudens
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

blank
Ideaal voor gezinssituaties tot max. 4 personen
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

blank
Regelmatig mensen over de vloer? Dit dient met gemak tot max 5 á 6 personen
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

Staat de door jou gewenste waterfilterkan hier niet tussen? Dan is het aan te raden om het aanbod van ZeroWater op bol.com even op je gemakje te bekijken. In het aanbod van dit merk kom je namelijk meerdere soorten waterfilters tegen.

Waar kun je goedkoop jouw ZeroWater waterfilterkan kopen?

Een ZeroWater waterfilterkan koop je onder meer bij Bol.com en Zerowater.nl. Ook kun je deze kan kopen op de officiële website van het merk en bij de webshop waterfilterexpert.nl.

Wat de goedkoopste aanbieder is, is per moment verschillend. Check daarom goed welke aanbieders mogelijk met een aanbieding stunten. Als partner van Bol, verwijs ik natuurlijk rechtstreeks naar bol.com.

ZeroWater review: is een ZeroWater waterfilterkan goed?

Ja, een ZeroWater waterfilterkan is absoluut een aanrader. De combinatie van de kan en het filter van ZeroWater is echt subliem te noemen. Dit filter werkt magnifiek, verwijdert nagenoeg alle deeltjes uit het water en gaat ook nog eens relatief lang mee.

Het is nu aan jou om te bepalen welke waterfilterkan het beste op je wensen aansluit. Maak vervolgens gebruik van de TDS meter om te bepalen wanneer je het filter moet vervangen. Doe dit tijdig, aangezien dit van grote invloed is op de exacte filtering van het water.

Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.