ZeroWater vs Brita

Beste waterfilterkan: Brita of ZeroWater?

Zerowater vs Brita

Thuis water filteren? Dat doe je op een handige manier met een waterfilterkan. Binnen het aanbod van waterfilterkannen vallen de merken Brita en ZeroWater op. Deze merken leveren meerdere soorten waterfilterkannen en lijken ook kwaliteit te leveren. Wat voor jou de beste keuze is, achterhaal je in deze ZeroWater vs Brita review.

In deze review bespreek ik graag de waterfilterkannen van beide merken. Hierbij kijk ik naar de overeenkomsten, maar ook naar de verschillen. Verder zet ik twee waterfilterkannen (van beide merken één) op een rijtje, zodat je nog meer inzicht in de verschillende krijgt.


blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

Samenvatting: is Brita of ZeroWater beter?

Persoonlijk raad ik de waterfilterkannen van beide merken aan. Beide merken leveren de gewenste kwaliteit, hebben voor een prima filterelement gezorgd en voorzien de waterfilterkannen van handige extra’s. Als ik dan toch een keuze moet maken, kom ik uit bij ZeroWater. De reden daarvoor vertel ik je graag aan het einde van dit artikel.

Waarom is een waterfilter van belang?

Twijfel je nog over de meerwaarde van een waterfilter in ons land? Dan is deze twijfel wat mij betreft ongegrond. Er zijn namelijk drie essentiële redenen om voor een waterfilterkan met waterfilter te kiezen:

 • Je geniet van lekkerder water. Door een waterfilterkan met waterfilter te maken, filter je alle smaak bedervende stoffen uit het water. Dit zorgt ervoor dat het water veel lekkerder smaakt. Ideaal als je gewoon een glas water wilt drinken, maar ook ideaal als je bijvoorbeeld koffie of thee wilt drinken.
 • Je geniet van gezonder water. Een goede waterfilterkan met goed waterfilter filtert allerlei vervuilde deeltjes uit het water. Deze deeltjes zijn niet goed voor je gezondheid, waardoor een waterfilterkan met het oog op de gezondheid een ware aanrader is. Je krijgt simpelweg lekkerder, schoner én gezonder water binnen!
 • Je apparaten gaan langer mee. Een goed waterfilter filtert ook kalkdeeltjes uit het water. Doordat ook deze deeltjes uit het water gefilterd worden, daalt de hardheid van het water. Dit komt de smaak ten goede, maar ook de levensduur van je huishoudelijke apparaten. De kalk krijgt simpelweg geen vat op bijvoorbeeld de leidingen van je huishoudelijke apparaten. 

Zijn dit nou voordelen waar je in Nederland van profiteert? Ja, zeker. Onderzoek wijst namelijk uit dat het drinkwater in Nederland niet zo schoon is. Het water in Nederland bevat veel rommel, waardoor een waterfilter absoluut een flinke meerwaarde biedt. Of je hierbij beter voor een ZeroWater of Brita filter kunt kiezen? Dat lees je in deze uitgebreide ZeroWater vs. Brita vergelijking!

Wat zijn de overeenkomsten tussen beide merken?

Kun je beter voor een Brita waterfilterkan kiezen? Of is een ZeroWater waterfilterkan toch de beste optie? Om tot de juiste keuze te komen, zou je een Brita vs. ZeroWater vergelijking moeten maken. Dít heb ik alvast voor je gedaan! Tijdens het maken van mijn vergelijking ben ik op de nodige overeenkomsten gestuit. Deze overeenkomsten bespreek ik hieronder graag uitgebreid.

Meerdere waterfilterkannen

Bij beide merken heb je de keuze uit meerdere waterfilterkannen. Dit betekent dat je bij beide merken voldoende hebt om uit te kiezen. De verschillen bij de merken zijn waarneembaar op twee verschillende gebieden:

 • Inhoud. Het is van belang dat je de inhoud afstemt op het gewenste gebruik en situatie. Kijk bijvoorbeeld goed naar de grootte van je huishouden/gezin. Des te groter je gezin of huishouden is, des te groter de waterfilterkan zou moeten zijn.
 • Functies. Beide merken bieden ook speciale waterfilterkannen met net iets meer functies aan. Dankzij deze functies geniet je van nog meer gebruiksgemak. Wel moet je bij dergelijke functies met een hogere prijs rekening houden.

Kwaliteit

Met een gerust hart kan ik stellen dat beide merken kwaliteit leveren. Dit geldt wat mij betreft voor de waterfilterkannen zelf, maar ook voor de filters. Om van de waterfilterkan gebruik te kunnen maken, heb je immers goede filters nodig. De kwaliteit van filters van beide merken is prima. Wél is de samenstelling van deze filters anders, waarover later meer in deze Brita vs. ZeroWater vergelijking.

Wat zijn de verschillen tussen beide merken?

Indien je een nieuwe waterfilterkan wilt kopen, moet je goed over je wensen nadenken. Vervolgens is het zaak om een vergelijking tussen ZeroWater en Brita te maken. Beide merken bieden interessante waterfilterkannen, maar zijn wel beide op hun eigen manier uniek. Dat is onder meer aan onderstaande verschillen te danken.

Ander filter

Beide merken hebben een ander filter ontwikkeld. Aangezien dit het belangrijkste verschil is, bespreek ik graag hieronder beide filters uitgebreid.

Laat ik maar beginnen met het filter van ZeroWater. Dit merk heeft voor een zogeheten 5-in-1 filter gekozen. Dit betekent dat het filter uit vijf verschillende lagen bestaat. Deze vijf lagen zet ik graag voor je op een rijtje:

 • Laag 1. Dit is het basisfilter dat onder meer fijne deeltjes en bezinksel filtert.
 • Laag 2. Dit is een zogeheten foam verdeler. Deze laag verdeelt het water gelijkmatig over het filter, waardoor het filter op de optimale manier kan functioneren.
 • Laag 3. Dit is een zogeheten actief koolstof & Oxidatie reductielegering. Deze laag filtert meerdere soorten verontreinigingen, waaronder organische stoffen. Ook chloor en andere zware metalen worden door deze laag uit het water gefilterd.
 • Laag 4. Dit is een zogeheten ionisatie wisselaar. Deze wisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze ionen in zuivere staat weer terug aan het water.
 • Laag 5. Dit is een zogeheten ultra-fijn zeef en non-woven membraanlaag. Deze laag verwijdert de kleinste deeltjes.
zerowater waterfilterkan filterelement bron: Bol.com
zerowater waterfilterkan filterelement bron: Bol.com

Kijk je naar het filter van Brita? Dan valt op dat dit filter uit minder lagen bestaat. Daarbij valt ook op dat Brita voor andere lagen gekozen heeft. De verschillende lagen van het Brita waterfilter zet ik ook graag voor je op een rijtje:

 • Laag 1: laag van fijne zeef. Deze fijne zeef houdt de grove deeltjes uit het water tegen. Dit gaat puur om de grotere deeltjes die in het drinkwater aanwezig zijn.
 • Laag 2: Ion Exchange parels. Deze parels vormen ook een laag en richten zich onder meer op de kalkdeeltjes. Deze deeltjes worden nauwkeurig opgevangen, waardoor kalk geen invloed meer uit kan oefenen op het water. Ook lood en koper worden door deze laag uit het water gefilterd.
 • Laag 3: actieve kool. Tot slot heeft Brita ook nog voor een laag van actieve kool gekozen. Voor deze laag heeft dit merk gebruik gemaakt van MicroCarbon parels van kokosnootschalen. Deze laag zorgt er met name voor dat het water lekker fris en lekker smaakt.

TDS meter

Kies je voor de aanschaf van een ZeroWater waterfilterkan? Dan krijg je hier een TDS meter bij meegeleverd. Met deze meter kun je de TDS waarde van het water opmeten. Bij een Brita waterfilterkan is dit niet zozeer mogelijk, aangezien je hierbij geen meter meegeleverd krijgt.

Zo’n TDS meter is wat mij betreft toch wel een prima aanvulling. Dankzij deze meter zie je namelijk precies wat de TDS waarde is. En op basis daarvan kun je het filter op het juiste moment vervangen.

Prijskaartje

In mijn ogen werkt de ZeroWater waterfilterkan beter. Wil je echter zo min mogelijk geld uitgeven? Dan kom je direct uit bij een waterfilterkan van Brita. De varianten van dit merk zijn significant goedkoper. Dit kan tot wel de helft van de aanschafprijs van een ZeroWater waterfilterkan schelen. 

Exacte vergelijking tussen twee waterfilterkannen

Om een complete ZeroWater vs. Brita vergelijking te maken, zoom ik nader in op waterfilterkannen van deze merken. Het gaat hierbij om de volgende kannen:


blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 1 september 2023 - 2:57 am

Zoals je kunt zien, hebben beide kannen een inhoud van 2,4 liter. Dat is echter ook één van de weinige overeenkomsten. De belangrijkste verschillen zet ik graag voor je op een rijtje:

 • TDS meter. Bij de variant van ZeroWater krijg je een TDS meter meegeleverd. Dankzij deze meter zie je precies wanneer je het filterpatroon moet vervangen.
 • Filter. Zoals eerder in dit artikel al gesteld, functioneren beide filters anders. Ik kan hierover concluderen dat het filter van ZeroWater beter functioneert.
 • Prijskaartje. Kies je voor de variant van Brita? Dan betaal je hier ongeveer 28 euro voor. Kies je voor de variant van ZeroWater? Dan betaal je hier 48 euro voor. De Brita waterfilterkan is dus significant goedkoper.

Als ik mijn keuze zou moeten maken, zou ik bij de ZeroWater waterfilterkan uitkomen. Die waterfilterkan filtert het water simpelweg beter, waardoor je van lekkerder, gezonder en schoner water verzekerd bent. Ook vind ik de aanwezigheid van het TDS meter een belangrijk voordeel!

Wat is voor jou de beste keuze: ZeroWater of Brita waterfilterkan?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, gaat mijn voorkeur uit naar de ZeroWater waterfilterkan (Lees ook: Zerowater review). Wil je echter zo min mogelijk geld aan je nieuwe waterfilterkan uitgeven? Dan is een Brita waterfilterkan een ideale optie (Lees ook: Brita waterfilter review). Feit is dat beide merken interessante waterfilterkannen leveren. Graag raad ik je daarom het volgende aan:

 • Zet je wensen op een rijtje. Wat verwacht je precies van je nieuwe waterfilterkan? Wil je van een nagenoeg perfecte filtering verzekerd zijn? Of neem je genoegen met een filtering die geweldig is, maar net iets minder perfect is?
 • Denk na over je budget. Het is ook belangrijk om over je budget na te denken. Als je het zo goedkoop mogelijk wilt houden, is de Brita Waterfilterkan de betere optie.
 • Lees mijn reviews door. Tot slot adviseer ik je om mijn reviews door te nemen. Check mijn ZeroWater waterfilterkan review en mijn Brita waterfilterkan review voor alle informatie over beide soorten waterfilterkannen!
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.