Zibro RC 32 review: Goede koop? Alle Info en ervaringen

Zibro RC 32 Review RC-32 kouskachel

Ben je op zoek naar een alternatieve vorm van verwarmen? En ben je tijdens je zoektocht bij de Zibro RC 32 kouskachel aangekomen? Dan heb je – wat mij betreft – een prima zoektocht achter de rug. Deze kouskachel staat namelijk goed aangeschreven en lijkt volledig aan te sluiten op de huidige ‘tijd’.

Maar, is de aanschaf van de Zibro RC 32 daadwerkelijk aan te raden? Het antwoord op die vraag vind je in deze Zibro RC 32 review. In deze review vertel ik je alles over deze kouskachel, inclusief mijn persoonlijke bevindingen.

Zibro RC 32 (Samenvatting)

Zibro RC 32 review: Goede koop? Alle Info en ervaringen
Zibro RC 32 review Zibro kouskachel

Naar mijn mening is de Zibro RC 32 een geweldige kouskachel. Deze kouskachel levert een fijne stralingswarmte af, is gemakkelijk te gebruiken en is veilig in gebruik. Bovendien is deze kachel niet overdreven klein, maar ook weer niet overdreven groot. Je kunt ‘m hierdoor inzetten voor ruimtes tot maar liefst 44 vierkante meter!

Product SKU: 4963505711375

Product merk: Zibro

Waardering redacteur:
5

Voordelen

 • Makkelijk verplaatsbaar.
 • Makkelijk in te schakelen en te gebruiken.
 • Veilig in gebruik.
 • Geweldige verbranding. Deze kachel stoot nauwelijks gassen uit.
 • Grote tankinhoud

Nadelen

 • Deze kachel heeft geen thermostaat.
 • Geen regelbare temperatuur.
 • Ruikt ietwat bij opstarten
blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 3:44 am

Wat is de Zibro RC 32kachel?

De Zibro RC 32 is een kachel volledig in lijn met veel andere kachels van Zibro. Dit is onder meer te danken aan de elektronische ontsteking. Door één keer de knop in te drukken, schakelt de kachel zich in. Vanaf dat moment geniet je van een aangename warmte, zonder dat je hier een stopcontact voor nodig hebt.

Let wel op:

voor deze elektronische ontsteking heb je vier batterijen type C nodig. Deze worden – door de meeste webshops – niet standaard meegeleverd.

Capaciteit van de Zibro RC-32

Voor de capaciteit is het interessant om naar meerdere waardes te kijken. Als ik naar de capaciteit in kubieke meters kijk, kom ik op onderstaande waardes uit:

 • Minimale capaciteit in kubieke meters: 55 kubieke meter
 • Maximale capaciteit in kubieke meters: 110 kubieke meter

Persoonlijk zegt de term ‘kubieke’ mij iets minder dan ‘vierkante meters’. Vandaar dat ik ook op zoek ben gegaan naar de waardes in vierkante meters:

 • Minimale capaciteit in vierkante meters: 22 vierkante meter
 • Maximale capaciteit in vierkante meters: 44 vierkante meter

Wat hierbij opvalt? Vooral het feit dat je met deze kouskachel grote ruimtes op kunt warmen. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer van 5 bij 6 meter? Dan heb je een behoorlijk grote woonkamer, maar de Zibro RC 32 is netjes in staat om deze ruimte volledig op te warmen. Ik kan wel gerust stellen dat dit een behoorlijk krachtige kouskachel is.

Voordelen van de Zibro RC-32

De Zibro RC 32 is uitgegroeid tot een populaire kouskachel. Iets dat ik me goed voor kan stellen, getuige onderstaande voordelen:

 • Deze kachel is makkelijk verplaatsbaar. Dit is te danken aan de relatief compacte afmetingen, maar ook aan het feit dat deze kachel geen stopcontact nodig heeft. Ook op plekken waar je geen stopcontact hebt, kun je met veel plezier gebruik maken van de Zibro RC 32.
 • Makkelijk in te schakelen en te gebruiken. Het inschakelen van deze kouskachel is een waar feestje, dankzij de elektronische ontsteking. Je hoeft slechts één knop in te drukken, waarna de kachel zich inschakelt. Je geniet hiermee gewoonweg van veel gebruiksgemak.
 • Veilig in gebruik. Uiteraard heeft het merk Zibro ook veel tijd en aandacht aan de veiligheid besteed. Dat blijkt in ieder geval duidelijk uit de verschillende veiligheidsfeatures, waaronder de omvalbeveiliging. Mocht deze kachel onverhoopt omvallen, hoef je niet bang te zijn voor bijkomende schade.
 • Geweldige verbranding. Wat mij bij deze Zibro kouskachel direct opviel, is de geweldige verbranding. Zibro heeft namelijk voor een dubbele verbranding gekozen. Het onderste deel verbrandt met 750 graden Celsius, terwijl het bovenste gedeelte hier met nog eens 500 graden Celsius een schepje bovenop doet. Je bent hiermee verzekerd van een zuivere en complete verbranding. Het voordeel daarvan: deze kachel stoot nauwelijks gassen uit.
 • Grote tankinhoud. Zibro heeft bij de Zibro RC 32 voor een tank van 4,5 liter groot gekozen. Deze tankinhoud is lekker groot, waardoor je tot wel 13 uur van één tankinhoud kunt genieten. Concreet betekent dit dat je de tank niet overdreven vaak bij hoeft te vullen. Gebruik hiervoor in ieder geval alleen de beste petroleum.

Nadelen van de Zibro RC-32

Is de Zibro RC 32 wat mij betreft de beste kouskachel van dit moment? Nee, ook bij de Zibro kouskachel RC 32 moet je rekening met een paar nadeeltjes houden:

 • Deze kachel heeft geen thermostaat. Je ziet hierdoor niet precies hoe warm het in de ruimte is. En welke temperatuur de Zibro RC 32 precies afgeeft. Met name als je het liefste totale controle houdt, is dit een nadeel.
 • Geen regelbare temperatuur. Bij de Zibro RC 32 is het bovendien niet mogelijk om zelf de temperatuur te regelen. Je kunt de kachel alleen aanzetten, waarna deze zelf zijn gang gaat. Ook hierbij geldt weer dat je een gebrek aan controle kunt ervaren.
 • Ruikt ietwat. Ondanks dat de verbranding zeer zuiver is, ruik je de verbranding alsnog. Dit is zeker het geval als je deze kouskachel afzet tegen een Zibro laserkachel. De laserkachels zijn over het algemeen geurloos, terwijl je bij de Zibro RC 32 dus wel met enige geur rekening moet houden.
Zibro RC 32 kouskachel

Alternatief voor de Zibro RC 32

Ben je te spreken over deze kouskachel van het merk Zibro? Merk je alleen op dat je de nadelen toch wel belangrijk vindt? Dan is het aan te raden om ook te kijken naar interessante alternatieven. Wat interessante alternatieven zijn? Die heb ik alvast voor je uitgezocht!

Een kleiner alternatief: Zibro LC 32

Eerder in deze Zibro RC 32 review gaf ik aan dat het niet de grootste kachel is. Het is echter ook niet de kleinste kachel. Als je graag je kachel een slagje kleiner wilt hebben, kom je bij de Zibro LC 32 uit. Deze kachel lijkt bijzonder veel op de Zibro RC 32 , maar is dan net een slagje kleiner. Met name als je niet al te veel ruimte in je woning of tiny house hebt, is dit een uitermate interessante optie.

Of nog kleiner: de Zibro RS 2222

Vind je ook de Zibro LC 32 aan de grote kant? Dan heb ik goed nieuws voor je: je kunt ook voor de Zibro RS 2222 kiezen. Deze kleine kachel is onwijs efficiënt en biedt de nodige andere voordelen. In mijn Zibro RS 2222 review lees je hier meer over!

Zibro RC 32 Of 40 (LC 140): een grote alternatief

Wil je het juist iets groter hebben? Dan kun je ook voor de Zibro LC 140 kachel kiezen. Dit betreft een laserkachel, waarbij je bijvoorbeeld geen last van geur hebt. Ook is deze kachel in staat om nóg grotere ruimtes op te warmen. Het is wel belangrijk om te weten dat de Zibro LC 140 kachel wel een stopcontact nodig heeft.

Wil je meer weten over de Zibro LC 140 kachel?

Zibro RC 32 of Tosai of Qlima

Wil je voor pure kwaliteit gaan? Dan raad ik je de Zibro RC 32 van harte aan. De Zibro RC 32 kopen is absoluut een goed idee, maar dit geldt ook voor kachels van bijvoorbeeld Tosai of Qlima. Je doet er daarom verstandig aan om voor jezelf een goede vergelijking te maken:

 • Bepaal waar je precies naar op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld een kachel met een dubbelbrander hebben? En wil je een kachel hebben waarvoor je géén stopcontact nodig hebt? Dan kom je al snel bij de Zibro RC 32 uit.
 • Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven. Voor de meeste kouskachels moet je vrij diep in de buidel tasten, maar dit is wel de moeite waard. Bepaal in ieder geval goed voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven.

Ervaringen Zibro RC 32

In deze Zibro RC 32 review heb ik al mijn eigen bevindingen met je gedeeld. Ik heb echter ook gekeken naar ervaring van andere kopers. Op bijvoorbeeld de webshop van Zibro zelf kwam ik de volgende reviews tegen:

Ik heb de kachel nu 3 tal weken en ik ben er heel tevreden over. Bij het aan en afzetten heb je een beetje reuk maar is wel te verwaarlozen even deur of raam open zetten en reuk is weg. Heel aangename warmte je kunt het vergelijken met een open haard ,of zoals in de goede oude tijd, met een kolenkachel. Het verbruik valt ook goed mee, volgens de info doet ge met een volle tank( 4.5 lit) 13.50h en ik doe er 15h mee. Is zeer aan te raden nu zeker dat de energie prijzen de pan uit zwieren.

Heel veel warmte, geweldig apparaat! Hadden we eerder moeten aanschaffen

Deze ervaringen spreken wat mij betreft boekdelen. Uit deze ervaringen blijkt immers dat beide kopers erg tevreden zijn met de Zibro RC 32. Als ik naar overige ervaringen op het internet kijk, zijn ook die ervaringen positief tot heel positief.

lekker in huis zonder stank dankzij zuiverste petroleum
Lekker warm in huis!

Zibro RC 32 specificaties

Voor het overzicht zet ik graag de Zibro RC 32 specificaties even op een rijtje:

KenmerkZibro RC 32
Type kachelKouskachel
Afmetingen:562x279x502 mm
Gewicht:11.5 kg
Verplaatsbaar:Ja
Afvoer nodig:Nee
Max. capaciteit m²:44 m²
Min. capaciteit m²:22 m²
Max. capaciteit m³:110 m³
Min. capaciteit m³:55 m³
Max. capaciteit Watt:0.31 l/u
Min. capaciteit Watt:0.26 l/u
Max. brandtijd per tank:13.5 uur
Tankinhoud:4.5 liter
Min. temperatuur instelling:
Max. temperatuur instelling:
Max. verbruik brandstof:0.31 l/u
Min. verbruik brandstof:0.26 l/u
Anti-lekkage tankdop (cleangrip):ja
Stroomverbruik (bij opstart):Geen, alleen batterijen nodig voor ontsteking
Stroomverbruik (continu):Nee
Afstandsbediening:Nee
Gratis transportdop:Ja
Gratis brandstof hevelpomp:Ja
Garantie:4 jaar *
Specs Zibro RC 32 kouskachel

Is de Zibro RC 32 laserkachel veilig?

Ja, deze kachel is 100% veilig te noemen. Dit is onder meer te danken aan de drukknop voor het inschakelen van de elektronische ontsteking. Je moet hier de nodige kracht op zetten, waardoor bijvoorbeeld je kind deze drukknop niet in kan drukken.

Daarnaast beschikt deze kachel over meerdere veiligheidsfeatures. Onder meer de oververhittingsbeschermer spreekt mij aan. Zodra de kachel oververhit dreigt te raken, schakelt de kachel zich automatisch uit. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor gevolgschade van de oververhitting.

Ook beschikt de Zibro RC 32 over een omvalbeveiliging. Mocht deze kouskachel plots omvallen, schakelt de kachel zich direct uit. Hiermee wordt ook gevolgschade voorkomen.

En om het nog mooier te maken: deze kachel beschikt over een volledig CE veiligheidscertificaat. Dit certificaat geeft aan dat je op een veilige manier van deze kachel gebruik kunt maken.

Zibro RC 32 kopen? De beste plek

Heb je interesse om de Zibro RC 32 te kopen? Dan raad ik je graag aan om dit bij een specialist te doen. Partijen als Bol.com, Kampeerwereld en Welkoop zijn voorbeelden van dergelijke specialisten. Bij deze specialisten kun je ook nog een vergelijking maken met andere kachels, waaronder andere varianten van Zibro.

Overigens ben ik deze kachel bij meerdere webshops tegengekomen. Je kunt ‘m bijvoorbeeld ook op uwtuinendier.com, agriwebshop.com en brattinga.nl kopen. Bij deze webshops is de prijsstelling alleen niet altijd even interessant. Ga daarom goed na wat je bij elke webshop voor de Zibro kouskachel RC 32 moet betalen.

Welke brandstof voor Zibro kachel?

Wil je het uiterste uit deze Zibro kachel halen? Dan moet je hier de juiste petroleum voor gebruiken. De juiste petroleum zorgt voor een zuivere verbranding, terwijl het rendement ook erg hoog ligt.

Mijn advies:

 • Check mijn artikel over de beste petroleum voor kachels. In dat artikel bespreek ik uitgebreid welke petroleum het beste is voor deze Zibro kachel.

Conclusie: Is de Zibro RC 32 een goede kachel om te kopen?

Ja, de Zibro RC 32 is wat mij betreft een geweldige kachel. Je hebt voor deze kachel bijvoorbeeld helemaal geen stopcontact nodig. Ook is deze kachel super veilig en zorgt de kachel voor een zuivere verbranding. Daarvoor is het dus wel zaak om de juiste petroleum te gebruiken.

Ook de capaciteit, het vermogen en de verbranding zijn allemaal naar mijn wens. Verder ben ik over de bediening te spreken, ook al is het jammer dat het aan een thermostaat ontbreekt. Desalniettemin kan ik je van harte aanraden om de Zibro RC 32 te kopen. Check de prijzen bij de verschillende webshops en sla direct je slag. Van de Zibro RC 32 kachel ga je zeker geen spijt krijgen!

blank
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 27 november 2023 - 3:44 am

Nu bekijken bij:

bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 27 november 2023 - 3:44 am

Nu bekijken bij:

bol.com
kampeerwereld.nl
Laatste update: 27 november 2023 - 3:44 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

4 reacties

  1. Nee, een laser kachel verstuift zijn brandstof op de brandermat wat vervolgens ontbrand. Hier is dus een pomp voor nodig. Ook is een ventilator aanwezig die de hete gassen nog meer verhitten en door de kachel heen stuwen wat voor een hoger rendement zorgt. Ook wordt een laserkachel, net als een dieselmotor voorgegloeid tot boven de 300 graden alvorens te ontsteken. En tenslotte heeft een laser kachel elektronische functies; o.a. timer, thermostaatregeling. Al deze dingen maakt dat een laserkachel niet zonder netspanning kan werken, in tegenstelleing tot een kous (lont) kachel.

 1. Ik heb er een gekocht als bijverwarming voor mijn Fujitsu airco, indien het heel koud gatt worden. De airco doet het trouwens wonderwel nu het koud 🥶 is. Daarnaast functioneert hij als noodkachel bij stroomuitval, anders had ik een laserkachel gekocht. Hij functioneert prima 👌 maar stellen van de kous als je knop eraf haalt vind ik een zeer onduidelijk 🤨, zowel in gebruik als in de handleiding. Heeft iemand daar nog tips voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.