Zibro RS-2222 CE Review

De Ultieme petroleumkachel? 2024

Zibro RS 2222 ce review

Hey daar, avonturiers van het zelfvoorzienende leven! Vandaag duiken we in de warme wereld van petroleumkachels. We gaan een populaire zibro kachel onder de loep nemen, in dit Zibro RS-2222 review! Een beest van een kachel die belooft je knus en warm te houden, waar je ook bent. Dus trek je comfortabele sokken aan, pak een kop warme chocolademelk en laten we beginnen!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Zibro RS-2222 CE Review: De Ultieme petroleumkachel? 2024
Zibro rs2222 review

De Zibro RS-2222 Petroleumkachel is een betrouwbare, veilige en energie-efficiënte verwarmingsoplossing, met een hoge score op veiligheid en draagbaarheid. Hoewel het ontbreekt aan enkele gebruiksgemak functies zoals een thermostaat of timer, maakt de kachel dit goed met zijn efficiëntie, duurzaamheid en uitstekende prestaties. De Zibro RS-2222 is vooral geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes en voor mensen die een draagbare kachel nodig hebben die gemakkelijk te verplaatsen is.

Product SKU: 4963505711085

Product merk: Zibro

Waardering redacteur:
4

Voordelen

 • Compact en draagbaar.
 • Geen stopcontact nodig.
 • Veiligheidsfuncties.
 • Hoogwaardige kwaliteit.
 • Luchtzuivering.

Nadelen

 • Beperkt gebruik.
 • Onderhoud vereist.
 • Batterijen voor ontsteking niet inbegrepen.
 • Slechts één stand.
 • Kosten voor vervanging van de kous.

Productbeschrijving: Zibro RS-2222 CE Petroleumkachel

De Zibro RS-2222 CE is een compacte en lichtgewicht petroleumkachel die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Deze kachel heeft geen gas, afvoer of zelfs een stopcontact nodig om te functioneren. Het enige wat je nodig hebt, zijn vier type C batterijen voor de elektronische ontsteking.

Deze kachel is een enkelbrander, wat betekent dat hij slechts één brander heeft, waardoor hij veilig is in gebruik. Hij heeft een vermogen van 2200 watt en kan ruimtes tot 80 m³ effectief verwarmen. Dit maakt hem ideaal voor gebruik in kleinere ruimtes zoals een kantoor, kleine kamer, caravan, studentenkamer, badkamer, slaapkamer of een wasruimte.

De kachel is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een omvalbeveiliging, een Safe top en een oververhittingsbeschermer. Hij is CE-gekeurd, wat betekent dat hij voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Hoewel deze kachel veel voordelen biedt, heeft hij ook enkele nadelen. Zo heeft hij geen thermostaat, is de temperatuur niet regelbaar, is de brandhoogte niet instelbaar en moet de kous ongeveer elke drie jaar vervangen worden.

Maar ondanks deze nadelen, is de Zibro RS-2222 een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betaalbare, veilige en efficiënte verwarmingsoptie. Blijf lezen om meer te weten te komen over mijn persoonlijke ervaring met dit product en of het de juiste keuze voor jou is.

zibro kouskachel enkelbrander rs 2222 tot 80 m3

Over Zibro

Zibro is al meer dan 30 jaar een toonaangevend merk in de wereld van petroleumkachels. Met een reputatie die gebouwd is op kwaliteit, betrouwbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid, heeft Zibro een breed assortiment aan verplaatsbare kachels ontwikkeld. Deze kachels zijn niet alleen ideaal voor het (bij)verwarmen van ruimtes in huis, maar ook in de schuur, werkplaats, hobbyruimte en zelfs je vakantieverblijf. En het mooiste is, ze hebben geen elektriciteit nodig om te functioneren!

Zibro-kachels zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Ze voldoen aan alle veiligheidseisen, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van de warmte die ze bieden. Bovendien zijn ze gemaakt om lang mee te gaan. Op alle Zibro petroleumkachels zit een garantie van vier jaar, en als er ooit een onderdeel vervangen moet worden, heeft Zibro de onderdelen op voorraad.

Zibro is een merk van Toyotomi, de Japanse fabrikant die al meer dan 60 jaar wereldmarktleider is op het gebied van verplaatsbare kachels. Toyotomi was de ontwerper en fabrikant van ’s werelds eerste draagbare petroleumfornuis in 1952, de eerste kouskachel met dubbele brander en de eerste laserkachel.

Kortom, als je kiest voor een Zibro-kachel, kies je voor een product van een bedrijf dat al decennia lang een pionier is in de verwarmingsmarkt. En dat is een keuze waar je geen spijt van zult krijgen!

Voor wie is de Zibro RS-2222 Petroleumkachel geschikt?

De Zibro RS-2222 is een veelzijdige kachel die in veel verschillende situaties kan worden gebruikt. Dankzij zijn compacte formaat en draagbaarheid is hij ideaal voor mensen die een flexibele verwarmingsoplossing nodig hebben. Of je nu in een caravan woont, een koude schuur hebt die je wilt omtoveren tot een comfortabele werkruimte, of gewoon wat extra warmte nodig hebt in je huis tijdens de koude wintermaanden, de Zibro RS-2222 kan het allemaal aan.

Echter, als je op zoek bent naar een kachel met een thermostaat of regelbare temperatuur, dan is de Zibro RS-2222 misschien niet de beste keuze voor jou. Ook als je een grotere ruimte wilt verwarmen, kan je beter kijken naar een kachel met een hoger vermogen.

De Zibro RS-2222 is ideaal voor:

 • Mensen die een flexibele, draagbare verwarmingsoplossing nodig hebben
 • Gebruikers die willen besparen op energiekosten
 • Mensen die in een caravan, schuur of kleine ruimte wonen
 • Iedereen die een veilige en betrouwbare kachel wil

De Zibro RS-2222 is minder geschikt voor:

 • Mensen die een kachel met thermostaat of regelbare temperatuur willen
 • Gebruikers die een grotere ruimte willen verwarmen
 • Mensen die niet regelmatig de kous willen vervangen

Dus, of de Zibro RS-2222 de juiste keuze voor jou is, hangt echt af van je specifieke behoeften en omstandigheden. Maar één ding is zeker, als je op zoek bent naar een betrouwbare, draagbare en efficiënte kachel, dan is de Zibro RS-2222 zeker het overwegen waard!

Persoonlijke ervaring: Zibro RS-2222 Petroleumkachel

Toen ik voor het eerst hoorde over de Zibro RS-2222, was ik een beetje sceptisch. Ik bedoel, hoe goed kan een draagbare petroleumkachel echt zijn? Maar jongens, ik ben blij dat ik mijn twijfels opzij heb gezet en deze kachel een kans heb gegeven!

Ik heb de Zibro RS-2222 voornamelijk gebruikt in mijn schuur, die ik heb omgebouwd tot een werkruimte. In de winter kan het daar behoorlijk koud worden, en ik had een betrouwbare verwarmingsoplossing nodig. De Zibro RS-2222 heeft absoluut geleverd!

Wat me meteen opviel, was hoe snel deze kachel mijn schuur verwarmde. Binnen een paar minuten voelde ik de temperatuur stijgen, en binnen een half uur was het aangenaam warm. En het beste is dat de kachel de temperatuur constant hield, zelfs op echt koude dagen.

Een ander groot pluspunt van de Zibro RS-2222 is hoe stil hij is. Ik was bang dat het geluid van de kachel me zou afleiden van mijn werk, maar dat was absoluut niet het geval. De kachel zoemt zachtjes op de achtergrond, maar dat is nauwelijks merkbaar.

Wat betreft de veiligheid, ik voelde me altijd veilig met de Zibro RS-2222 in mijn schuur. De kachel heeft verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeschermer. Ik heb nooit problemen gehad met de kachel die te heet werd of omviel.

Maar de Zibro RS-2222 is niet perfect. Een van de dingen die ik miste, was een thermostaat. Het zou fijn zijn om de temperatuur te kunnen instellen en de kachel het werk te laten doen. Ook is de kachel niet geschikt voor grotere ruimtes. Maar voor mijn schuur was hij meer dan voldoende.

Al met al ben ik erg blij met mijn Zibro RS-2222. Het is een betrouwbare, efficiënte en veilige kachel die perfect is voor kleinere ruimtes. Als je op zoek bent naar een draagbare verwarmingsoplossing, dan raad ik de Zibro RS-2222 zeker aan!

Voordelen

 • Compact en draagbaar: De Zibro RS-2222 is een compacte, verplaatsbare petroleumkachel. Dit maakt het gemakkelijk om hem te verplaatsen en op te bergen wanneer hij niet in gebruik is.
 • Geen stopcontact nodig: Voor deze kachel heb je geen stopcontact nodig. Dit betekent dat je hem overal kunt gebruiken, zelfs als er geen elektriciteit beschikbaar is.
 • Veiligheidsfuncties: De kachel beschikt over een omvalbeveiliging. Wanneer de kachel omvalt, zal hij direct stoppen met branden. Dit vermindert het risico op brand en maakt de kachel veiliger in gebruik.
 • Hoogwaardige kwaliteit: De Zibro RS-2222 is van hoogwaardige Japanse kwaliteit. Dit betekent dat de kachel duurzaam en betrouwbaar is.
 • Luchtzuivering: De Zibro RS-2222 helpt bij het beïnvloeden van belangrijke elementen zoals vochtigheid, temperatuur, zuurstofgehalte en geur, waardoor een aangenaam binnenklimaat wordt gecreëerd.

Nadelen

 • Beperkt gebruik: Het wordt aangeraden om de kachel bij voorkeur buitenshuis (bijv. hobbyruimte, schuur of als campingkachel) of in goed geventileerde ruimtes te gebruiken.
 • Onderhoud: Het is belangrijk om de kachel met een laagje petroleum te vullen en deze 2 tot 3 uur te laten staan zodat de kous zich vol kan zuigen met petroleum. Als dit niet gebeurt, kan de kous van de kachel beschadigd raken en moet deze worden vervangen.
 • Batterijen voor ontsteking niet inbegrepen: De batterijen voor de ontsteking zijn exclusief. Dit betekent dat je ze apart moet aanschaffen.
 • Eén stand: De kachel heeft één stand. Als je het te warm krijgt, moet je de kachel uitschakelen in plaats van een lagere stand te kiezen.
 • Vervanging van de kous: De kous van de kachel moet na ongeveer 3 jaar worden vervangen. Dit dien je wel in de gaten te houden.

Een populair alternatief: Zibro RS-30 Enkelbrander Kouskachel

Een alternatief voor de Zibro RS-2222 is de Zibro RS-30 Enkelbrander Kouskachel. Deze kachel is ook zeer compact en licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Net als de RS-2222, heeft de RS-30 geen stopcontact nodig en is hij voorzien van een elektronische ontsteking.

De RS-30 heeft echter een groter verwarmingsbereik, met een maximale capaciteit van 110 m³, vergeleken met de 80 m³ van de RS-2222. Dit maakt de RS-30 een betere keuze voor grotere ruimtes.

Een nadeel van de RS-30 is dat hij geen thermostaat heeft, wat betekent dat de temperatuur niet regelbaar is.

Ondanks deze verschillen, zijn beide kachels van hoge kwaliteit en bieden ze een efficiënte en veilige manier om je ruimte te verwarmen. De keuze tussen de twee hangt uiteindelijk af van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Ervaringen van andere gebruikers

Het is altijd nuttig om te weten wat andere gebruikers van een product vinden. Hieronder vind je een samenvatting van de meest opvallende punten uit de gebruikerservaringen van de Zibro RS-2222 kouskachel.

 • Warmte en comfort: Veel gebruikers prijzen de kachel voor zijn vermogen om snel een ruimte te verwarmen en een gezellige sfeer te creëren. Een gebruiker merkte op dat zelfs bij vriestemperaturen van -6 graden Celsius, het moeilijk was om de temperatuur binnen onder de 20 graden te houden.
 • Gebruiksgemak: De kachel wordt geprezen om zijn eenvoudige bediening. Het is licht van gewicht, compact en gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien heeft het geen stopcontact nodig, wat bijdraagt aan de mobiliteit.
 • Veiligheid: De kachel heeft verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging. Dit geeft gebruikers gemoedsrust bij het gebruik van de kachel.
 • Brandstofverbruik: Gebruikers merken op dat de kachel zuinig is in gebruik. Het brandt efficiënt en heeft een lange brandtijd per tank.

Er zijn echter ook enkele negatieve punten die gebruikers hebben opgemerkt:

 • Temperatuurregeling: Een gebruiker merkte op dat de kachel geen thermostaat heeft en dat de temperatuur niet regelbaar is. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die een precieze temperatuurregeling willen.
 • Onderhoud: Na ongeveer 3 jaar moet de kous van de kachel worden vervangen. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

Hier zijn enkele directe citaten van gebruikers:

Gister binnen gekregen en s’avonds aangehad. Werkt perfect.

Ruud P

Nét voor de kou toesloeg ontvingen we de Zibro voor gebruik op onze boot. Een prachtig gezicht aan boord. En met de vrieskou (-6) buiten is het bijna moeilijk de temperatuur binnen onder de 20 graden te houden. Gaat zéér eenvoudig aan en uit. Zuinig in gebruik. Vanaf ‘smid daags een uur of 1 tot ‘s Avonds laat staat ‘ie te snorren. Beste koop van 2021 tot nu toe!!!

Cor O

Zeer tevreden sfeervol gezellig kacheltje verwarmd prima.

Netty R

Bronnen: Kampeerwereld, Zibrowebshop

Belangrijkste kenmerken van de Zibro RS-2222 Petroleumkachel:

 • Vermogen (Wattage): De kouskachel heeft een vermogen van 2200 watt, wat betekent dat het snel een ruimte kan verwarmen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor diegenen die een snelle en effectieve verwarmingsoplossing nodig hebben.
 • Verwarmingsbereik: Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 32 m², waardoor het een ideale keuze is voor kleinere ruimtes zoals een kantoor, kleine kamer, caravan, studentenkamer, badkamer, slaapkamer of een wasruimte.
 • Veiligheidsfuncties: Deze Zibro kachel is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Dit betekent dat de kachel automatisch zal stoppen met werken als deze omvalt of te heet wordt, waardoor de veiligheidsrisico’s worden geminimaliseerd.
 • Energie-efficiëntie: De RS 2222 heeft een energielabel A, wat betekent dat het een energie-efficiënte kachel is. Dit betekent dat het minder brandstof verbruikt en minder kost om te draaien, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor degenen die hun energiekosten willen verlagen.
 • Bedieningsgemak: Hoewel de Zibro RS 2222 geen afstandsbediening heeft, is er een schakelaar aanwezig om het toestel aan en uit te zetten. Bovendien is het een stille kachel, wat betekent dat het geen storend geluid zal maken tijdens het werken. Het is ook compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren is.

Deze kenmerken maken deze Zibro petroleumkachel tot een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, veilige en energie-efficiënte verwarmingsoplossing.

Beoordeling

 • Veiligheid: 9/10 – De Zibro RS-2222 scoort hoog op veiligheid. Het heeft een stabiele constructie en is uitgerust met oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging. Dit betekent dat de kachel automatisch stopt met werken als deze omvalt of te heet wordt, wat de veiligheidsrisico’s minimaliseert.
 • Efficiëntie: 8/10 – Met een energielabel A is de Zibro RS-2222 een energie-efficiënte kachel. Het verbruikt minder brandstof en kost minder om te draaien. Echter, er zijn andere modellen op de markt die nog efficiënter kunnen zijn.
 • Draagbaarheid: 9/10 – De Zibro RS-2222 is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren is. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die de kachel op verschillende locaties willen gebruiken.
 • Duurzaamheid: 8/10 – De Zibro RS-2222 is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en heeft een robuuste constructie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Het merk Zibro heeft ook een goede reputatie als het gaat om de levensduur van hun producten.
 • Gebruiksgemak: 7/10 – Hoewel de Zibro RS-2222 geen afstandsbediening heeft, is er een schakelaar aanwezig om het toestel aan en uit te zetten. Het is ook een stille kachel, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Echter, extra functies zoals een thermostaat of timer ontbreken, wat de score iets naar beneden haalt.

Eindscore: 8.2/10 – Over het geheel genomen is de Zibro RS-2222 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, veilige en energie-efficiënte verwarmingsoplossing. Het scoort hoog op de meeste criteria, hoewel er ruimte is voor verbetering op het gebied van efficiëntie en gebruiksgemak.

Conclusie

Na een grondige beoordeling van de Zibro RS-2222 Petroleumkachel, kan ik met vertrouwen zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, veilige en energie-efficiënte verwarmingsoplossing. Met een eindscore van 8.2/10, presteert deze kachel goed op alle belangrijke criteria, waaronder veiligheid, efficiëntie, draagbaarheid en duurzaamheid.

De Zibro RS-2222 blinkt uit in veiligheid en draagbaarheid. Het heeft een stabiele constructie en is uitgerust met oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging, wat de veiligheidsrisico’s minimaliseert. Bovendien is het compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren is.

Op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid scoort de kachel ook goed. Met een energielabel A is het een energie-efficiënte kachel die minder brandstof verbruikt en minder kost om te draaien. Bovendien is het gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en heeft het een robuuste constructie, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.

Het enige gebied waar de Zibro RS-2222 enige verbetering zou kunnen gebruiken, is het gebruiksgemak. Hoewel het een stille kachel is en een schakelaar heeft om het toestel aan en uit te zetten, ontbreken extra functies zoals een thermostaat of timer.

Over het geheel genomen is de Zibro RS-2222 een uitstekende keuze voor mensen die een snelle en effectieve verwarmingsoplossing nodig hebben. Het is vooral geschikt voor mensen die de kachel willen gebruiken in kleinere ruimtes zoals een kantoor, kleine kamer, caravan, studentenkamer, badkamer, slaapkamer of een wasruimte. Het is ook een goede keuze voor mensen die de kachel op verschillende locaties willen gebruiken, dankzij de draagbaarheid.

Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare, veilige en energie-efficiënte verwarmingsoplossing, dan is de Zibro RS-2222 Petroleumkachel zeker het overwegen waard!

Ten slotte

Als je na het lezen van deze review nog steeds twijfelt tussen de Zibro RS30 of Zibro RS2222, dan raad ik je aan om dat artikel ook te lezen. Het geeft je een diepgaande vergelijking tussen deze twee modellen, wat je kan helpen bij het maken van je beslissing.

Als je nog steeds in de oriëntatiefase bent en overweegt welk type kachel het beste bij je past, dan zijn onze artikelen over de beste laserkachel kopen en de beste kerosine kachel kopen ook zeer nuttig. Ze geven je een overzicht van de beste modellen op de markt en helpen je begrijpen welke functies je moet zoeken.

Het is ook belangrijk om te overwegen welke brandstof je gaat gebruiken voor je kachel. Ons artikel over de beste petroleum voor kachel kopen kan je helpen de juiste keuze te maken.

En als je specifiek op zoek bent naar een kachel die geen stroom nodig heeft, dan is ons artikel over de beste petroleumkachel zonder stroom kopen een must-read. Het geeft je een overzicht van de beste modellen die op de markt beschikbaar zijn.

En natuurlijk is er de alomvattende lijst: beste petroleumkachel kopen.

Bronvermelding

 • “Zibro RS-2222 Petroleumkachel.” Kampeerwereld. Link
 • “Zibro RS-2222 tot 80 m3.” Zibro Webshop. Link
 • “Zibro RS-2222 CE Petroleumkachel Review.” Petroleum Kopen. Link
 • “Over Zibro.” Zibro Kachels. Link
 • “Kouskachel Enkelbrander RS-30 tot 110 m3.” Zibro Webshop. Link

Nu bekijken bij:

welkoop.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:20 am

Nu bekijken bij:

welkoop.nl
bol.com
Laatste update: 5 januari 2024 - 4:20 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.