Zibro RS30 of Zibro RS2222

Zibro petroleumkachel kopen? Beste koop voor jou

Zibro RS30 of Zibro RS2222? Wat is de beste petroleumkachel voor jou?

Met de keuze voor een Zibro weet je dat je goed gaat. Een Zibro petroleumkachel behoort al jarenlang tot een van de topmerken. De kachels genieten een uitstekende reputatie. Logisch, dat je overwicht een Zibro kachel aan te schaffen.

De volgende keuze is het model, welke is het beste? De Zibro RS30 of Zibro RS2222 Of, zijn ze allebei even goed? In dit artikel de twee enkelbranders naast elkaar om te vergelijken. Zodat jij direct de beste koop kunt maken.

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Zibro RS30 of Zibro RS2222 (Samenvatting)

De Zibro RS30 en Zibro RS2222 zijn beide interessante petroleumkachels. Wat voor jou de beste keuze is, is vooral van je wensen afhankelijk:

 • Wil je een kleine ruimte efficiënt op kunnen warmen? Dan is de Zibro RS2222 de beste optie voor je.
 • Wil je een grote ruimte op kunnen warmen? Dan is de Zibro RS30 de beste optie voor je.

Snelle Zibro RS30 of Zibro RS2222 review

Welke enkelbrander spreekt jou op dit moment het meeste aan? Om tussen deze twee petroleumkachels de beste keuze te maken, raden wij je aan om deze korte review even door te nemen. In deze review richten we onze pijlen volledig op beide kachels van Zibro.

Hierbij kijken we naar de belangrijkste verschillen, maar ook naar de overeenkomsten. Aan de hand van de verschillen zijn we in staat om een algehele conclusie te trekken!

Waarom is Zibro een goed merk voor enkelbranders?

Binnen de wereld van enkelbranders is Zibro één van de beste merken. Dit heeft, wat ons betreft, meerdere redenen:

 • Zibro levert kwaliteit: ongeacht voor welke petroleumkachel je kiest, geniet je van een prima kwaliteit. Dit komt onder meer door de materialen waar Zibro gebruik van maakt.
 • Van Japanse afkomst: van origine is Zibro een Japans merk. Ook dit is wat ons betreft duidelijk terug te zien in de kwaliteit van de enkelbranders.
 • Interessant geprijsd: ongeacht naar welke Zibro petroleumkachel je voorkeur uitgaat, geniet je van een interessante prijs. Onder aan de streep is de prijs-kwaliteitsverhouding van de Zibro enkelbranders dik in orde!
 • Divers aanbod: bovendien is het een groot voordeel dat je uit meerdere enkelbranders kunt kiezen. Je bent hierdoor in staat om een goede vergelijking tussen de verschillende varianten te maken. Dat is dan ook precies wat we met dít artikel doen.

Waarin zijn de enkelbranders RS30 en RS2222 gelijk?

Op meerdere gebieden zijn deze enkelbranders gelijk aan elkaar. Zo hebben beide enkelbranders geen stroom nodig. In plaats daarvan werken beide enkelbranders op 4x type C batterijen. Bij beide enkelbranders krijg je deze batterijen niet meegeleverd.

Verder beschikken beide kachels over een omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Op het gebied van veiligheid scoren beide enkelbranders dan ook hoge punten.

Uiteraard beschikken beide kachels over zowel het NF- als over het CE certificaat. Dit is iets wat eigenlijk vanzelfsprekend is bij alle petroleumkachels van Zibro.

Op beide kachels krijg je maar liefst 4 jaar garantie. Je kunt hierdoor lange tijd genieten van deze prima kachel, ongeacht voor welke Zibro petroleumkachel je kiest.

Tot slot is het wellicht een open deur intrappen, maar beide kachels hebben petroleum als brandstof nodig. Op het moment dat er geen petroleum meer ‘gevoerd’ aan de kachel wordt, stopt de kachel met werken. Dit geldt voor zowel de RS2222 als voor de RS30.

Zibro RS2222 of RS30: wat zijn de verschillen?

Tussen de Zibro RS2222 en RS30 bestaan grote verschillen. De belangrijkste verschillen bespreken we hieronder in het kort.

Capaciteit

Op het gebied van capaciteit is het eerste grote verschil terug te vinden. De RS30 levert namelijk een vermogen van 3000 Watt, terwijl de RS2222 een vermogen van maar liefst 2200 Watt levert. We kunnen dus gerust stellen dat de Zibro RS30 een stuk krachtiger is.

Maximale oppervlakte

Doordat de vermogens van beide petroleumkachels uit elkaar lopen, zijn beide kachels voor een ander oppervlakte geschikt:

 • Zibro RS30: maximale oppervlakte van 33 m2
 • Zibro RS2222: maximale oppervlakte van 24 m2

Met andere woorden: wil je een kleinere ruimte snel opwarmen? Dan kies je het beste voor de Zibro RS2222. Doordat die kachel minder vermogen heeft, is die kachel meer voor de kleinere ruimtes geschikt. De RS30 is daarentegen meer voor de grotere ruimtes geschikt, aangezien het vermogen een stuk hoger ligt.

Dit verschil kunnen we wellicht beter duiden aan de hand van nog meer cijfers. Wil je een ruimte van meer dan 85 kubieke meter opwarmen? Dan is de Zibro RS30 de beste optie voor je. Wil je een ruimte van minder dan 85 kubieke meter opwarmen? Dan kun je ook prima voor de Zibro RS2222 kiezen.

Welke Zibro petroleumkachel kopen? Zibro RS30 of Zibro RS2222

Wat voor jou de beste Zibro petroleumkachel is, hangt af van je eigen voorkeuren. Ga vooral heel goed na wat voor ruimte je op wilt warmen. Gaat dit om een relatief grote ruimte? Dan is het verstandig om voor de Zibro RS30 kachel te kiezen.

Voor kleinere ruimtes kun je beter voor de Zibro RS2222 kiezen. Die kachel is minder krachtig, verbruikt daardoor minder en is hierdoor meer geschikt voor de kleinere ruimtes.

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

Ervaringen met Zibro RS2222 vs. Zibro RS30

Over beide Zibro petroleumkachels vind je online veel positieve beoordelingen. Men spreekt met name lovend over de kwaliteit, over de mogelijkheden en over het prijskaartje.

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij uiteraard ook beide kachels uitgeprobeerd. Onze ervaringen zijn ook bijzonder positief:

 • We zijn te spreken over de bediening van deze kachel. De bediening is simpel en spreekt direct voor zich.
 • We zijn te spreken over de snelle werking. De kachel zorgt razendsnel voor de gewenste warmte.
 • We zijn minder te spreken over de informatievoorziening. De informatievoorziening vanuit Zibro had van ons een stuk uitgebreider mogen zijn. Online kun je bijvoorbeeld weinig informatie vinden over beide kachels.

Zibro RS2222 en Zibro RS30 Specificaties

Wil je de juiste keuze tussen de Zibro RS2222 en Zibro RS30 maken? Check dan zeker even onderstaande specificaties van beide kachels.

KenmerkZibro RS30Zibro RS-2222 CE
CO² sensor

Omvalbeveiliging
Oververhittingsbeveiliging
Aanduiding brandstofniveau

Stroom benodigdxx
NF en CE certificaat
Type kachelEnkelbranderEnkelbrander
BrandstofPetroleumPetroleum
Afvoer nodigxx
Capaciteit300 watt2200 watt
Geschikt tot24 – 44 m² / 60 – 110 m³24 m² / 85 m³
Verbruik0,313 l/uur
Afmetingen (HxBxD)49 x 29 x 45 cm
Gewicht8 kg
Tankinhoud4 liter
Branduren12,8 uur
VerbrandingstypeKouskachelKouskachel
Kous regelbaar
x
OntstekingHandmatigHandmatig
Hevelpomp bijgeleverdxx
OntstekingBatterijen 4x type C (niet bijgeleverd)Batterijen 4x type C (niet bijgeleverd)
Made inJapanJapan
Garantie4 Jaar4 jaar
Zibro RS30 of Zibro RS2222 CE

Conclusie

Zowel de Zibro RS2222 als de Zibro RS30 zijn prima enkelbranders. Wat voor jou de beste enkelbrander is, is vooral van je eigen voorkeuren afhankelijk. Bepaal goed welke ruimte je op wilt warmen. En welke Zibro enkelbrander daar het meest voor geschikt is. Wij kunnen de aanschaf van beide petroleumkachels in ieder geval van harte aanraden!

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am

blank
Naar laagste prijs
bol.com
Laatste update: 6 oktober 2022 - 2:23 am
Meer lezen in deze categorie:
Meer lezen in dit onderwerp:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.