Zuivere petroleum C kopen voor petroleumkachels

Alle info

Zuivere petroleum C kopen

Om gebruik van een petroleumkachel te kunnen maken, heb je petroleum nodig. Veel mensen geven hierbij de voorkeur aan petroleum C; dit is zuivere petroleum waarmee de petroleumkachel het beste presteert. Maar, voor welke zuivere petroleum C kies je nou het beste? Ik ben voor je op onderzoek uitgegaan.

Zuivere petroleum C voor petroleumkachels: Welke moet je hebben? (Samenvatting)

Wat de beste zuivere petroleum C is, hangt samen met je petroleumkachel. Wat voor petroleumkachel heb je precies? Kijk goed naar het merk en kijk vervolgens of er van dat merk ook petroleum bestaat. Mocht dat het geval zijn, is dat in veel gevallen de beste keuze. 

Mijn advies is om vooral tussen de verschillende soorten zuivere petroleum een vergelijking te maken. Let hierbij onder meer op het rendement, de samenstelling van de petroleum en de geur. Maar, daarover lees je hieronder veel meer!

Wouter Buijs

In dit artikel: “Zuivere petroleum C kopen voor petroleumkachels” vind je affiliate links. Dit betekent, dat ik een kleine vergoeding krijg in de vorm van een commissie bij een aankoop via 1 van deze links. Het mooie: Jij merkt er helemaal niets van in de prijs. ✅ Je bent goed geïnformeerd. Want, ik doe uiteraard mijn best jou zo goed mogelijk te helpen met de beste informatie en ik ben op zoek gegaan naar de beste prijzen van winkels waarbij ik ben aangesloten. Zo bestaat dit artikel uit 1865 woorden! 🔖 Even bookmarken? Als je nog vragen hebt, kun je altijd nog een reactie achter laten. 🙏

Wat is zuivere petroleum C?

Zuivere petroleum C is de ‘bijnaam’ voor petroleum die zuiver is. Dat petroleum zuiver is, betekent dat de petroleum bestaat uit alleen de benodigde stoffen. Er zijn geen andere chemische of schadelijke stoffen aan toegevoegd, waardoor de verbranding een stuk zuiverder is. Als je een petroleumkachel hebt, is dat precies wat je wilt.

Let wel goed op:

er bestaat niet één soort zuivere petroleum C.

Elk merk kiest namelijk voor een net iets andere samenstelling van de petroleum. Dit heeft tot gevolg dat de petroleum van elk merk net iets anders is. En bijvoorbeeld een net iets andere geur of ander rendement met zich meebrengt. Juist hierom heb ik tal van petroleum naast elkaar gelegd, waardoor ik achterhaald heb wat de beste zuivere petroleum C is.

Zuivere petroleum type C kopen

Wil je graag zuivere petroleum C voor je petroleumkachel kopen? Graag verwijs ik je dan naar mijn artikel over de beste petroleum voor kachel. In dat artikel maak je kennis met de vier beste soorten petroleum voor een petroleumkachel. Neem mijn korte review door en schaf direct de beste zuivere petroleum C voor je petroleumkachel aan.

Goedkoop zuivere petroleum C kopen

Voordat je zuivere petroleum C kunt kopen, moet je bepalen waar je precies naar op zoek bent. Wil je een volledig geurvrije petroleum hebben? Of wil je juist zo min mogelijk geld uitgeven? Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, kun je naar België rijden. Daar kun je het relatief goedkoop tanken. Woon je wat verder van de grens, dan is dat misschien niet altijd rendabel. Dan is bijvoorbeeld de Welkoop een goede plek.

Belangrijkste voordeel van deze petroleum is de prijs-kwaliteitsverhouding. Deze petroleum is volledig zuiver, is geurvrij, levert een hoog rendement op en kost slechts 123,66 euro. Voor dit bedrag krijg je een flacon van 20 liter geleverd. Gezien het hoge rendement doe je ook nog eens lang met deze flacon. Overigens kun je ook nog van een staffelkorting profiteren; bestel 2 van deze flacons bij Bol.com en geniet daarmee van extra korting.

Andere winkels om goedkoop zuivere petroleum te kopen zijn winkels als Praxis en Welkoop. Daar liggen de prijzen wat lager.

Kachelbrandstof 20Liter Reukloze Petroleum Type C
Direct bekijken
bol.com
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:47 am

Waar petroleum te koop?

Petroleum kun je bij meer en meer aanbieders kopen. Dit heeft puur te maken met de toenemende vraag naar petroleumkachels en bijbehorende petroleum. Mijn advies is om petroleum alleen bij een betrouwbare partij aan te schaffen.

Kom je een interessante aanbieding tegen? Doe dan eerst goed onderzoek naar de verkoper. Is de verkoper betrouwbaar? En zijn er online reviews over de verkoper te vinden? Dat laatste is erg wenselijk, aangezien je daarmee een reëel beeld van de verkoper krijgt.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Bestel de petroleum dan ‘gewoon’ bij Bol.com. Deze webshop biedt veel soorten petroleum aan, heeft haar zaakjes op orde en biedt een prima service aan. Uiteraard zit het met de betrouwbaarheid van deze immense webshop ook goed.

Waarom is petroleum zo duur?

Heb je al eens naar het aanbod van zuivere petroleum C gekeken? Ongeacht voor welke variant je kiest, betaal je sowieso 70-80 euro voor een flacon van 20 liter voor de A-merken Zuivere petroleum.

Dat je zoveel geld moet betalen, heeft met meerdere aspecten te maken:

 • Toenemende vraag naar petroleum. Op dit moment hebben meer en meer mensen interesse in petroleum, terwijl het aanbod van petroleum niet significant gestegen is. Door deze marktwerking is petroleum in de afgelopen periode uit zichzelf duurder geworden.
 • Arbeidsintensief proces. Voor het maken van petroleum worden organische resten van miljoenen jaren geleden gemaakt. Deze resten moeten bewerkt én volledig gezuiverd geworden. Dit proces kost simpelweg veel tijd, er is speciale apparatuur voor benodigd en het is nogal arbeidsintensief. Dit uit zich dan ook in de prijs van petroleum.
 • Zuivere petroleum C wordt extra gezuiverd. Indien je voor zuivere petroleum C kiest, kies je bewust voor een extra zuivere petroleum. Om deze petroleum extra zuiver te krijgen, moeten er nog meer stappen doorlopen worden in het productieproces. Ook dit uit zich in een hogere prijs voor zuivere petroleum C.

Tot slot spelen ook het merk en de aanbieder nog een grote rol in de prijsstelling. Sommige merken kiezen er bewust voor om qua prijs hoog te gaan zitten. Andere merken willen juist de petroleum zo goedkoop mogelijk aanbieden. En de verschillende aanbieders willen uiteraard ook een bepaalde marge op de petroleum halen. Dát zorgt ervoor dat de prijzen tussen aanbieders behoorlijk variëren.

Is petroleum giftig of schadelijk?

Is petroleum schadelijk? Op deze vraag kan zowel ‘ja’ als ‘nee’ geantwoord worden. Als ik puur naar zuivere petroleum C kijk, kan ik op deze vraag alleen maar ‘nee’ antwoorden.

De petroleum die schadelijk is, is petroleum die onbewerkt is. Deze petroleum kent allemaal schadelijke stoffen, waarbij het niet wenselijk is dat je deze inademt. 

Kies je voor zuivere petroleum C? Dan geniet je van extra zuivere petroleum, waardoor de petroleum alles behalve schadelijk is.

Daarnaast is mijn advies om altijd te kiezen voor petroleum van een A-merk. Merken als Qlima, Firelux en Combu leveren petroleum die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. En dat merk je duidelijk aan de schadelijkheid van de petroleum.

Uiteraard komen er bij de verbranding stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk de verwarmde ruimte te blijven ventileren.

Is zuivere petroleum type C geschikt voor petroleumkachels?

Ja, in de basis is zuivere petroleum type C geschikt voor petroleumkachels. Er doen echter verhalen de rondte dat niet alle petroleumkachels evengoed reageren op deze zuivere petroleum.

Persoonlijk kan ik me daar niet al te veel bij voorstellen. De grote kracht van zuivere petroleum C is de kwaliteit. Deze petroleum is extra zuiver, waardoor de verbranding extra schoon is. Dit komt de kwaliteit van de petroleumkachel alleen maar ten goede.

Moraal van het verhaal:

wat mij betreft kun je zuivere petroleum type C in alle petroleumkachels gebruiken. Maar, let wel heel goed op wat de fabrikant van de petroleum zelf aangeeft. Geeft de fabrikant aan dat de betreffende petroleum alleen voor specifieke petroleumkachels geschikt is? Dan kun je niet anders dan dat advies opvolgen.

Verschillende merken zuivere petroleum

Als je op zoek naar zuivere petroleum type C gaat, kom je al snel meerdere merken tegen. Onder meer Firelux, Qlima en Combu leveren prima petroleum.

Binnen het aanbod van deze merken ben ik al op zoek gegaan naar de beste zuivere petroleum. Hierbij heb ik onder meer een vergelijking gemaakt tussen Firelux of Qlima petroleum. Persoonlijk vind ik het lastig kiezen tussen deze twee merken, net zoals dat het lastig is om te kiezen tussen de twee soorten petroleum van Firelux. Bij dit merk kies je uit Firelux Clear of Plus, waarbij beide petroleum hun eigen voordelen met zich meebrengen:

 • Firelux Clear: dit is de beste koop als je geurloze petroleum wilt hebben. ( Deze )
 • Firelux Plus: dit is de beste koop als je voorkeur uit gaat naar een hele schone verbranding. ( Deze )
Firelux Clear Petroleum 20 liter
Direct bekijken
kampeerwereld.nl
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:48 am

Niet alleen tussen Firelux en Qlima heb ik een vergelijking gemaakt, maar ook tussen Qlima en Combu petroleum. Tussen deze twee merken gaat mijn voorkeur uit naar de Combu extra zuivere petroleum. Gaat je voorkeur zelf uit naar Qlima petroleum? Check dan mijn artikel over Qlima Extra of Kristal petroleum.

Is merkloze zuivere petroleum c vergelijkbaar met Qlima, Firelux of Combu?

Nee, merkloze petroleum kan niet tippen aan de petroleum van A-merken. Dit heeft puur met de zuiverheid te maken: de merkloze petroleum is zuiver, maar de petroleum van A-merken is extra zuiver. Dit lijkt een klein verschil te zijn, maar is het allerminst.

Met de zuivere petroleum C van A-merken geniet je van meerdere voordelen:

 • De verbranding vindt grotendeels geurloos plaats. Mogelijk ruik je alleen iets bij het aan- en uitzetten van de kachel. Tijdens het verbrandingsproces zelf ruik je echter niks.
 • De levensduur van de petroleumkachel wordt verlengd. Met extra zuivere petroleum geniet je van een extra schone verbranding. Deze verbranding zorgt ervoor dat de onderdelen van de kachel minder (snel) slijten. 

Petroleum voor kachel stoken zonder geur

Wil je per sé je kachel kunnen stoken zonder last van geur te hebben? Kies dan voor de Firelux Clear petroleum. Dit is de beste zuivere petroleum type C zonder dat je last van geur hebt. Ideaal, zéker als je je petroleumkachel binnenshuis gebruikt. Je zit dan absoluut niet op een vervelende geur te wachten.

Petroleum voor het beste rendement

Gebruik voor het beste rendement petroleum van Qlima of Firelux. Deze twee merken leveren wat mij betreft de beste zuivere petroleum, waardoor de verbranding extra schoon is. Wel hangt een en ander af van het soort petroleum en je petroleumkachel.

Beste petroleum voor kachel kopen?

Wil je weten wat voor in jouw petroleumkachel de beste petroleum is? Of wil je weten voor welke zuivere petroleum type C je het beste kunt kiezen? In beide gevallen raad ik je aan om mijn artikel ‘Beste petroleum voor kachel kopen’ te lezen. Met de informatie uit dat artikel maak je je keuze een heel stuk makkelijker.

Conclusie: Zuivere petroleum C voor petroleumkachels: Welke moet je hebben?

Wat de beste zuivere petroleum C is, kan ik vanaf hier niet stellen. Dit is namelijk volledig afhankelijk van de volgende factoren:

 • Waar hecht je het meeste waarde aan? Wil je een zo’n schoon mogelijke verbranding? Of wil je per sé geurloze petroleum hebben?
 • Welke petroleumkachel gebruik je? Als je een Qlima petroleumkachel hebt, is het voor de hand liggend om voor Qlima petroleum te kiezen. Maar, wat nou als je een kachel van bijvoorbeeld Tosai hebt? Dan zou je goed moeten kijken welke petroleum het beste functioneert in die petroleumkachel.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? Zoals ik eerder in dit artikel al stelde, bestaan er grote prijsverschillen. Sowieso is petroleum type C niet super goedkoop, maar je kunt uiteraard wel bewust voor één van de goedkopere varianten kiezen. Leg daarom interessante zuivere petroleum naast elkaar en kijk goed naar de prijskaartjes.

Heb je zelf nog handige tips voor andere lezers? Laat gerust een reactie over de beste zuivere petroleum C hieronder achter!

Nu bekijken bij:

kampeerwereld.nl
welkoop.nl
bol.com
Laatste update: 28 februari 2024 - 3:48 am

Nu bekijken bij:

welkoop.nl
kampeerwereld.nl
bol.com
Laatste update: 31 januari 2024 - 7:00 pm
Meer lezen in deze categorie:

26 reacties

 1. Flinke onzin dat petroleum 120 euro per can van 20 liter moet kosten!
  Bij Welkoop bijvoorbeeld Firelux Clear voor 79,95 of zo te koop.
  De Boer uit Drachten is veel te duur en wil snel rijk worden.
  Hetzelfde spul haal je bij Kreuze Steenwijk voor 2,24 de liter momenteel.

 2. Bedankt voor de informatie,

  Maar het lijkt er een beetje op of je dit product zelf verkoopt op bol.com
  en daar betaal je soms gewoon de hoofdprijs.

  weet je waar het nog goedkoper kan kopen voor 1.52 pl

  in België
  Desmedtstraat 34-36
  2322 Minderhout
  België

  lees wel even die hele site ze beschrijven zelf dat hun petroleum-c wat vettiger is.
  Ik ga er deze week gewoon even heen is maar 30 min rijden dus.

  1. Hey BartJan,

   Bedankt voor je reactie. Ik verkoop niets bij Bol, maar ben wel affiliate. Het klopt dat het goedkoper te vinden is. In benoem ook plekken waar je het goedkoper vinden kunt. Overigens, ik ben benieuwd naar je ervaring met je Petroleum uit België.

   1. Dat kan ik je wel vertellen, want ik stook die petroleum uit Minderhout Belgie al vanaf September iedere dag. Die petroleum is goed. Beetje reuk bij opstarten en uitmaken. Maar dat is bij de dure petroleum ook. Mooie blauwe vlam. (wat wijst op een zuivere verbranding.) Inmiddels hebben 2 van mijn zussen, mijn schoonvader, en 3 collega,s ook een petroleum laserkachel gekocht en zijn allemaal tevreden. Zowel over de laserkachel, alsook de bovengenoemde petroleum. Op dit moment (ze hanteren dagprijzen) kost hij €1,24 per liter. Afhankelijk van de grote van de kamer is natuurlijk ook het verbruik.

    1. Inderdaad, stook sinds vorig jaar november met deze petroleum c uit Minderhout, dik tevreden. En ook ik heb inmiddels vrienden en familie overtuigd om een laser kachel aan te schaffen
     Petroleum C (eind vorig jaar betaalde ik € 0,99 per liter…….) kost nu (dagprijs) € 1,24 – 1,69 per liter daar. Zibro en Qlima olie in de 20 liter cans inmiddels meer dan € 4,00 per liter…….

     https://www.uwtuinendier.com/webshop/zuivere-petroleum-c-voor-petroleumkachels-zibro/dM99K

     Verwacht in mijn appartementje zo’n 200 liter te verbruiken deze winter, kost me dus zo’n € 300 voor de HELE winter!

     Kan iedereen een laser kachel (als je er aan kan komen) en deze petroleum C uit Minderhout aanraden.
     En nee, heb geen ervaring met andere aanbieders.

     1. Ook ik haal net over de grens in Belgie ( afslag Meer/Minderhout) voor 1,14 p/l aan de pomp Petroleum C.
      gebruik ik al jaren voor mijn Zibro kachel.
      zelf in de dure tijden van brandstoffen in NL was de prijs daar rond de 1,72 p/l
      Dus even 40 minuten rijden (enkele reis) is het wel waard
      Gelijk even de tank vd auto vol gooien als je er toch bent 😉 scheelt ook ong 12 p/l

      De prijzen in NL zijn sowieso over de top

      Even een tip Mr. Prins

      Als u naar Tuin en Dier rijdt komt u langs een bezinepomp aan de rechter hand vrij snel na de afslag,
      Daar kunt u zelf Petroleum C tanken, prcs de zelfde kwaliteit als bij T&D
      en geen wacht rijen 😉

 3. Hallo,
  De Qlima en firelux is in Belgie ook goedkoper, in Weelde bij Van Raak kun je ook type C uit de pomp taken, kost 1,31 op dit moment.
  Ik vraag mij of of Qlima perse in een Qlima kachel moet, je kan er toch ook Firelux of gewoon goedkope type C in doen?
  Het werkt wel gewoon samen in een kachel, weet uiteraard niet wat het doet op termijn in slijtage en onderhoud..
  succes en warme vriendelijke groet,

  Paul

  1. Hey Paul,

   Over het algemeen raden de merken hun eigen petroleum aan om te gebruiken. Er zijn meestal per merk twee varianten te verkrijgen. Waarvan 1 meer geschikt is voor gebruik binnenshuis. Dit is vaak de blauwe variant. Hierbij is vaak zorg gedragen voor een extra zuiverere petroleum waardoor geur afwezig/ minimaal is. Bij de rode welke geurarm is, staat efficiency bovenaan. Verder moet de brandstof aan de NF-keurmerken voldoen.

 4. Gewoon tanken bij de pomp. Scheelt je tegenwoordig ongeveer de helft van de prijs met de opnieuw opgehoogde prijzen van de bouwmarkten. Welkoop vraagt voor 20l Qlima Clear nu zelfs 90 euro. 4,15 euro per liter dus. Aan de pomp betaal ik op het moment van schrijven 2,15 euro. Die prijs fluctueert wel wat maar komt niet op het niveau van Qlima en Firelux.

 5. Ik betaal op dit moment van schrijven voor een can van 20 liter TUBOHEAT van de firma Haveka uit Dedemsvoort 57 euro.
  Voor die prijs wordt het ook nog eens netjes de volgende dag door DHL aan de deur afgeleverd.
  Specificatie : Aroma < 0,0001 % , vergelijkbaar met Kristal kwaliteit !
  Maar dan wel minstens 25% goedkoper.. 😊
  Reukloos !

  Groeten uit Drenthe,
  Tjerk 🤓

 6. beste,
  bedankt voor uw info. ik kan je bevestigens dat er praktisch geen geurverschil zit tussen de dure varianten en goedkopere aan de pomp.
  Ik heb samen met een vriendin allebei dezelfde laserkachel gekocht. voor mezelf 200l Firelux clear (toen nog 53€/20l) en die vriendin bij het al vermelde adres in Minderhout, België aan 1.25€/liter.
  bij de opstart met Firelux clear heb ik evenveel/ en sterk last van geurhinder als de petroleum C en tijdens de verbranding reuk je ze allebei zo goed als niet.
  dus als je kan zou ik nooit de duurdere varianten kopen want voor de geur moet je het niet doen hoor. Op termijn van slijtage kan ik nog wel niets zeggen.
  grt

 7. de petroleum uit minderhout, koop je die in jerrycans of gewoon aan de pomp in eigen jerrycans?? en is deze petroleum beter als van bruynzeel petroleum waar ik nu mijn petroleom koop?

  1. Hoi Rob, ik verblijf in de Ronde Venen en koop petroleum aan de pomp bij tankstation Iesberts, Gageldijk 12 Utrecht.
   ‘Gewoon’ in oude Firelux (20ltr) jerrycans. Prijs 19 januari was €2,60 / liter.
   Opstarten en bij uitzetten effe een walmpje.

 8. ik koop qlima kristal voor 73.95 de klima extra kost 71 en de eigen merk kost 69 per 20 liter bij de Texaco Metting Hoofdweg 33, 9695 AA Bellingwolde telefoonnummer 0597 531 373. je kan er ook aan de pomp petro tanken prijs weet ik niet even bellen,

 9. vandaag nog iemand gevonden hij verkoopt vanuit emmen.
  https://www.gerries-petrolstore.nl/nl/catalog-8/25-liter/gps–gerrie–39-s-petrolstore
  25 Liter – € 55

  Petroleum C zuivere kwaliteit
  € 2,20/ltr
  25 ltr € 55

  Zuivere petroleum C. Voor petroleumkachels zoals Zibro, Qlima, Inverter.

  Petroleum C zorgt voor een schone en geurloze verbranding.

  Petroleum C heeft een schone verbranding, wat betekent dat het duurzamer, langer en veiliger in gebruik is.

  Ophalen in Emmen.
  Bezorgen is mogelijk binnen 200km vanaf Emmen, vanaf 10 Jerrycans.
  Transportkosten in overleg. Afhankelijk van hoeveelheid en afstand. 5€ zal worden toegevoegd voor de Jerrycan. Jerrycans die bij mij gekocht zijn kunnen geruild worden voor een volle Jerrycan.

  25 liter jerrycans kunnen niet worden verstuurd per koerier omdat ze niet verzegeld zijn.

  Enkel afhalen (per één of meerdere stuks) of levering in eigen beheer vanaf 10 stuks. Betaling bij voorkeur cash bij aflevering.

  Bereikbaar via Tel: 0631938007.

  veel s6 allemaal

 10. Wij gebruiken nu al sinds 2019 de petroleum van Uw Tuin en Dier en nemen per keer dat we er heen gaan 240 ltr mee. Dit is het maximale dat is toegestaan volgens de wet.
  Door het grote prijsverschil tussen de petroleum in NL en in BE neem ik het op de koop toe dat ik misschien eens in de zoveel jaar de verstuiver á EUR 56,- moet vervangen. Maar dit heb ik tot op heden nog niet hoeven doen. We hebben 2 kleine Qlima SRE3531C kachels en deze zijn voldoende om als hoofdverwarming te dienen voor onze keuken en woonkamer. Afgelopen winter ongeveer 360 ltr verstookt in onze jaren 30 woning met een temperatuur van 22 graden in onze woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gebruiken wij om de website optimaal te laten functioneren en personaliseren. Lees meer hier meer over in onze cookies en privacyverklaring.